Для людей
з порушенням зору

    Новини    7 Лютого 2024, 13:22
Версiя для друку


Олександр Кубраков провів розмову із Міністром інфраструктури Польщі Даріушем Клімчаком: ключова тема – попередження поновлення блокування кордону з боку польських перевізників

7 Лютого 2024, 13:22
Україна зі свого боку виконала всі заходи, які погодили раніше. Запустили пілотні проєкти на двох пунктах пропуску та плануємо продовжувати далі, на рівні заступників працює Робоча група для аналізу реалізованих заходів. Очікуємо, що польська сторона також пропрацює все, про що домовилась із протестувальниками, і з 1 березня блокада не поновиться.
 
Останні дні онлайн-черг на виїзд з України фактично немає. Це також пов’язано із сезонністю. Попри зменшення вантажопоку, важливо дотримуватись виконання домовленностей про пропускну здатність, використовувати кожен пункт пропуску максимально ефективно.
 
Зараз ми бачимо, що «Краківець – Корчова» та «Рава-Руська – Гребенне» працюють не на повну потужність – звернув на це увагу польських колег. Якщо пункти пропуску не будуть працювати належно – час очікування в черзі буде зростати.
 
Наступного тижня наші заступники з профільними службами будуть працювати безпосередньо на кордоні, щоб на місці відпрацювати конкретні кроки по налагодженню ритмічного сполучення не тільки з Польщею, але й з Євросоюзом.
 
Водночас гострим залишається питання блокування кордону польськими фермерами, відповідні шляхи вирішення напрацьовують колеги з Міністерства агрополітики України та Польщі.
 
Вдячний польським колегам за постійну комунікацію та спроби вирішити всі питання комплексно, щоб кордон між нашими країнами працював безперебійно.


ВСІ Новини