Для людей
з порушенням зору

    Новини    8 Лютого 2024, 17:55
Версiя для друку


Міністерство відновлення спільно з ОЕСР провели зустріч з представниками громад та всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування

8 Лютого 2024, 17:55
У зустрічі взяли участь Вільям Томпсон, керівник Євразійського Департаменту OECD, представники Всеукраїнської асоціації громад, Всеукраїнської Асоціації об'єднаних територіальних громад, Асоціації міст України та Української асоціації районних та обласних рад.
 
Вільям Томпсон наголосив на залученні громадськості до процесів та прийняття рішень, як важливих драйверів змін.
 
Директор Департаменту стратегічного планування та регіональної політики Дмитро Турчак наголосив на важливості оновлення/розробки регіональних та місцевих стратегій розвитку у відповідності до Державної стратегії регіонального розвитку та подякував за структурну підтримку, яку ОЕСР надає Україні.
 
Громади надали детальний огляд потреб та викликів відновлення. Ключове – потреба у кваліфікованих працівниках та партнерах, які готові тісно співпрацювати з органами місцевого самоврядування та громадянами.
 
Начальник відділу розвитку місцевого самоврядування та взаємодії з інституціями Ради Європи Оксана Павлюк розповіла про подальші плани і пріоритети для продовження реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, які відображено в проєкті плану заходів з реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні на 2024 – 2027 роки.
 
Відповідним проєктом плану заходів визначено 9 завдань реформи, з урахуванням нових викликів, що постали у зв’язку з повномасштабною військовою агресією і набуттям Україною статусу кандидата на членство в ЄС.
 
Наразі команда міністерства у співпраці з заінтересованими сторонами працює:
  • над розмежуванням повноважень ОМС та органів виконавчої влади за принципом субсидіарності;
  • посиленням фінансової спроможності ОМС;
  • розробленням законодавства про відновлення діяльності ОМС та органів виконавчої влади на деокупованих територіях.
Очікуємо також прийняття змін до законодавства щодо переформатування МДА в органи префектурного типу, створення передумов для залучення жителів до прийняття управлінських рішень на місцях, зокрема забезпечення інклюзивності процесу відновлення.
 
Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram

 



ВСІ Новини