Для людей
з порушенням зору

    Новини    10 Лютого 2024, 09:24
Версiя для друку


Олександр Кубраков: Зустрілися з делегацією старших експертів США з питань національної безпеки та зовнішньої політики на чолі з Кароліною Ліндхольм Біллінг, представницею Агентства ООН у справах біженців (UNHCR) в Україні

10 Лютого 2024, 09:24

У фокусі розмови – подальша підтримка США для нашої країни. Продовження нашої спільної роботи є вкрай критичним для нас зараз – як в питаннях оборони, так і у питаннях відновлення, зокрема критичної інфраструктури і житла.

Понад 500 українських родин вже придбали нове житло за програмою компенсацій, практично 39 тисяч відремонтували свої будинки та квартири завдяки державній цільовій грошовій допомозі. Зазначу, що також  понад 28 тисяч домівок по всій країні допомогли відбудувати наші партнери – Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Для підзвітної та прозорої відбудови працюємо з антикорупційною інфраструктурою.

Ми розробили Антикорупційну програму на 2023-2025 роки. Виявлено понад 50 ризиків, працюємо з ними. Для Міністерства та всіх дочірніх відомств розроблено Стратегію впровадження антикорупційного комплаєнсу. Те ж робимо у ризик-менеджменті. Проведено оцінку систем управління ризиками в Міністерстві та 28 державних підприємствах та розроблено Стратегію впровадження ризик-менеджменту для Міністерства та підприємств і відомств.

Ми створили цифрову екосистему управління відбудовою DREAM, яка містить повну інформацію про кожен проєкт відновлення. На сьогодні це – понад 1 500 проєктів відновлення з усієї країни і кількість постійно зростає. Працюємо над тим, щоб у найближчому майбутньому використання DREAM стало обов’язковим для всіх громад. Повна інформація про всі проєкти відбудови має бути доступною для всіх і в першу чергу – міжнародних партнерів. 

Залучаємо міжнародних партнерів також до моніторингу процесів відновлення. Наприклад,  понад 200 об'єктів інфраструктури, що фінансуються Європейським інвестиційним банком, знаходяться під моніторингом ПРООН.

 

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram

 



ВСІ Новини