Для людей
з порушенням зору

    Оголошення    12 Лютого 2024, 16:56
Версiя для друку


Повідомлення про оприлюднення доопрацьованого наказу Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України

«Про затвердження Порядку розроблення підприємствами централізованого водопостачання та централізованого водовідведення технологічних регламентів»
12 Лютого 2024, 16:56

1. Розробник

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

2. Стислий виклад змісту проєкту: Проєкт наказу розроблено з метою запровадження єдиних та оптимальних підходів до порядку розроблення та затвердження технологічних регламентів підприємств, які надають послуги з централізованого водопостачання та водовідведення задля забезпечення належного надання таких послуг та створення необхідних правових умов для діяльності відповідних суб’єктів господарювання.

Розроблення та затвердження підприємствами централізованого водопостачання та централізованого водовідведення технологічних регламентів, дотримання їх вимог створить необхідні умови для ефективної та безпечної роботи складових систем водовідведення, що в свою чергу забезпечить споживачів якісними послугами з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення. Адже порушення стандартів, нормативів, норм і правил у сфері питної води, централізованого водопостачання та централізованого водовідведення напряму впливає на забезпечення споживачів якісною питною водою, яка повинна відповідати санітарним нормам та правилам, а також може спричинити екологічну катастрофу.

Проєктом акта передбачається встановити, зокрема:

  • загальні положення щодо порядку розроблення та затвердження технологічних регламентів підприємств централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, внесення змін (доповнень) до них;
  • перелік розділів, з яких складається технологічний регламент;
  • загальні вимоги до змісту розділів технологічних регламентів;
  • вимоги до систем транспортування та розподілення питної води;
  • вимоги до систем збору та транспортування стічних вод;
  • вимоги до матеріальних балансів.

3. Спосіб оприлюднення проєкту регуляторного акта Проєкт акта розміщено на офіційному вебсайті Мінінфраструктури (www.mtu.gov.ua).

4. Строк, протягом якого приймаються зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань: Зауваження та пропозиції приймаються протягом одного місяця з дня оприлюднення.

5. Зауваження та пропозиції направляти на адресу: Зауваження та пропозиції до проєкту акта від фізичних  та юридичних осіб слід надсилати на адресу: n.zhelezniak@mtu.gov.ua та на адресу Державної регуляторної служби України.

 

Проєкт акта

ПОРЯДОК

Додаток 1 до Порядку

Додаток 2 до Порядку

Інформація про вплив реалізації наказу

Пояснювальна записка

Аналіз регуляторного впливу

Додаток до АРВ

М-Тест до АРВ

 

 



ВСІ Оголошення