Для людей
з порушенням зору

    Новини    13 Лютого 2024, 20:17
Версiя для друку


Олександр Кубраков провів низку зустрічей з представниками міжнародних банків щодо фінансування проєктів відновлення України

13 Лютого 2024, 20:17
«Кілька практичних зустрічей з провідними міжнародними банками – Банком розвитку Ради Європи, Світовим банком, Європейським Інвестиційним банком.
На порядку денному – фінансування пріоритетних проєктів відновлення – житла, критичної та соціальної інфраструктури, залучення інвестицій у розвиток української економіки, модернізація транспортного сектору.
 
Банк розвитку Ради Європи.
 
 
Розглядаємо декілька спільних проєктів, спрямованих на відновлення житла. Зазначу, що майже 700 людей вже отримали компенсації за знищене росіянами житло і змогли придбали собі нове. Банк схвально оцінив цю програму, підкресливши її антикорупційну складову. Партнери розглядають можливість долучитися до подальшого фінансування. Йдеться про 100 мільйонів євро з можливістю збільшення. Також в планах 2 додаткові проекти: ремонт багатоквартирних будинків та доступна іпотека для ВПО.
 
Світовий банк.
 
 
Працюємо спільно щодо відновлення житла, а також модернізації транспортної інфраструктури. Минулого року за підтримки Світового банку запустили програму єВідновлення і фактично 40 тисяч українців вже отримали державну грошову допомогу на ремонти у будинках, що постраждали від російської агресії. Впевнений, що цього року фінансування проєкту буде продовжено. У фокусі також продовження проєкту RELINK для транспортного сектору. Він передбачає модернізацію мережі автомобільних доріг та залізниці та портів.
 
Європейський інвестиційний банк
 
 
Маємо 13 спільних проєктів на різних стадіях реалізації. Йдеться про проєкти Агентства відновлення, Укрзалізниці, Укрпошти, а також окремі проєкти, спрямовані на розвиток водопостачання на Миколаївщині, відновлення обʼєктів соціальноїʼ інфраструктури, муніципальний транспорт. Також очікуємо погодження двох проєктних пропозицій: UKRAINE RECOVERY III – відновлення закладів освіти, охорони здоров'я, об'єктів критичної інфраструктури та UKRAINE WATER RECOVERY – забезпечення населення регіонів України достатньою кількістю якісної питної води та належним водовідведенням».
 
Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram

 



ВСІ Новини