Для людей
з порушенням зору

    Новини    20 Лютого 2024, 13:37
Версiя для друку


Олександр Кубраков: Розсипане українське зерно на залізничних коліях у Польщі – чергова політична провокація, спрямована на розкол між нашими народами

20 Лютого 2024, 13:37

Біля опівдня на коліях станції  Медика протестувальники висипали близько 4 тонн зерна з двох вагонів зерновозів, які очікували перевантаження на вузьку колію. Ця агропродукція йшла транзитом до Німеччини.   

«Від зіпсованого зерна не виграє ніхто. Такі «акції» – програш для всіх, окрім росіян, які зацікавлені у знищенні наших країн та розбраті цивілізованих країн. 

2 роки українські фермери збирають зерно в бронежилетах, під ракетними атаками та попри мінну небезпеку. Українська армія буквально пробила коридор для цього зерна через Чорне море, в світі його вже назвали Українським коридором. Саме через Чорне море йде до 90% нашого експорту. Бо це – питання нашого виживання. І виживання світу, який залежить від українського зерна, особливо в країнах Африки та Азії. 

10 років тому, на Майдані Незалежності сотні українців віддали своє життя за право жити у вільній і сучасній Європі. І ми продовжуємо вірити, що Європа там, де поважають працю і цінують партнерство», – прокоментував міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.    

Про несанкціоноване втручання в роботу залізниці поінформовано польські правоохоронні органи, Польські залізниці та посольство України в Польщі. 

Зазначимо, що Укрзалізниця чітко дотримується введеної у квітні 2023 року заборони на імпорт зернових вантажів до Республіки Польща та лише експортує  ці вантажі територією сусідньої країни. Усі вагони на кордоні перевіряють контролюючі органи Польщі, їх опломбовують. Це унеможливлює потрапляння українського зерна на ринок Польщі. 

 



ВСІ Новини