Для людей
з порушенням зору

    Новини    28 Лютого 2024, 14:50
Версiя для друку


Олександр Кубраков: наша задача – вийти на стабільні експортні показники рівня 2021 року

28 Лютого 2024, 14:50
Про це сказав Віце-премʼєр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков на зустрічі з представниками Комітету з європейських справ парламенту Данії. У фокусі розмови розширення експортних коридорів, зокрема через Дунайський портовий кластер, розвиток залізничної системи прикордонних переходів та відкриття нових пунктів пропуску. Порти Великої Одеси залишаються ключовим логістичним шляхом.
 
 
«Попри системні повітряні атаки Український коридор — тимчасовий коридор Чорним морем — працює і нарощує ефективність. Від початку його роботи у серпні було відправлено майже 27 мільйонів тонн вантажів, 70% якого – українська агропродукція. Зараз головна мета — вийти на стабільні показники рівня 2021 року. Результати останніх місяців вже підтверджують, що це досяжна ціль. У січні, зокрема, завдяки роботі Українського коридору податкові надходження зросли майже на чверть порівняно із запланованими. Це вперше з часів повномасштабного вторгнення».
 
Саме морська галузь — є одним з напрямків співпраці України та Данії. Ще до повномасштабного вторгення між міністерством оборони Данії та тоді ще міністерством інфраструктури України був підписаний меморандум про будівництво багатоцільових суден для ВМС та пошуково-рятувальної служби. Після початку повномасштабної агресії проєкт був призупинений. Сторони розглядають поновлення співпраці. Також серед спільних проєктів обговорюються проєкти у сфері транспорту, міського планування, розвитку малого та середнього бізнесу. Продовжується реалізація проєкту з відновлення Миколаївщини.
 
 
«Навесні 2023 року Данія взяла патронат над регіоном. Вже виділено понад $100 мільйонів. З того часу частину проєктів вже реалізовано, частина – успішно просувається. Це зразкова співпраця держави, партнерів та місцевого самоврядування. Данія один з наших найбільш відданих партнерів у процесах відбудови – цінуємо цю співпрацю», — сказав на зустрічі з представниками парламенту Данії Віце-премʼєр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.
 

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram

 



ВСІ Новини