Для людей
з порушенням зору

    Новини    4 Березня 2024, 17:14
Версiя для друку


Стартують перевірки ДІАМУ на двох резонансних обʼєктах у Києві

4 Березня 2024, 17:14

Державна інспекця архітертури та містобудування відсьогодні працює з обʼєктом будівництва – памʼяткою історії та архітектури національного значення – Келіями Братського монастиря, яка знаходиться на території Національного університету «Києво-Могилянська академія» за зверненням громадських активістів. 

Також 7 березня перевірка в межах нагляду за будівництвом відбудеться щодо обʼєкту за адресою Генерала Шаповала, 1-3. Це будівництво багатоповерхового житлового комплексу безпосередньо на межі Солом’янського ландшафтного парку. 

«ДІАМ фактично розпочав свою роботу у 2021 році з нуля після ліквідації Державної архітектурно-будівельної інспекції. За ці три роки ДІАМ перевірив тисячі обʼєктів – без скандалів, судових тяганин або корупційних звинувачень. Більше того – системно посилюючи цифрову та антикорупційну складову. Саме так створюється суспільна довіра до інституції – завдяки неупередженості та обгрунтованості висновків.   

У більш загальному сенсі, це поступова та послідовна трансформація всієї країни. Я впевнений, що сильні державні інституції в основі сильної демократії. І ДІАМ – одна з таких інституцій», — підкреслив Олександр Кубраков, Віце-прем’єр-міністр з відновлення України, Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України.

 У інспекторів ДІАМ є 10 календарних днів, щоб ретельно вивчити всі документи, провести огляд на місці та оприлюднити висновки по двом обʼєктам. Усі результати та обгрунтування будуть озвучені публічно. 

 

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram

 



ВСІ Новини