Для людей
з порушенням зору

    Новини    2 Квітня 2024, 17:28
Версiя для друку


Майже 13 тисяч Пунктів Незламності в країні працює для забезпечення першочергових потреб населення

2 Квітня 2024, 17:28
Сьогодні під головуванням Віце-прем’єр-міністра з відновлення України – Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України – Олександра Кубракова відбулося засідання Координаційного штабу з питань розгортання та організації роботи Пунктів Незламності. Під час засідання йшлося про готовність Пунктів Незламності у тих регіонах, де є відключення електроенергії. Енергетики продовжують працювати над ліквідацією наслідків ворожих обстрілів.
 
«Допоки триває війна та існують загрози зі сторони росії, незалежно від пори року Пункти Незламності мають працювати та бути готовими до відкриття в разі потреби для забезпечення надання послуг населенню в будь-яку пору року. Лише протягом милого тижня Пункти Незламності відвідали близько 70 тисяч громадян, переважно в Дніпропетровській, Миколаївській, Харківській областях», – Олександр Кубраков.
 
На сьогоднішній день в країні створено 13 320 пунктів незламності – це 110% від планової кількості. За даними місцевих адміністрацій, усі вони забезпечені базовим обладнанням для надання відповідних послуг населенню: запас палива, генератори, стралинки. Вже працюють 12 674 пункти, до відкриття у разі потреби готові ще 646.
 
Для ефективного використання ресурсів та у зв'язку з настанням стабільно теплої погоди, частина Пунктів Незламності переводяться в режим «готові до відкриття», з урахуванням потенційних загроз та обмеження постачання електричної енергії, у разі надзвичайної ситуації їх буде розгорнуто впродовж 2 годин.
 
Крім цього триває робота щодо відображення інформації про пункти незламності у мобільному додатку Дія.
 
Важливо, щоб кожна обласна військова адміністрація надала достовірні дані про Пункти Незламності, їх розміщення, комплектацію та умови роботи для коректного відображення на інтерактивній мапі у застосунку.
 
Участь у засіданні взяли: заступниця голови Координаційного штабу Олександра Азархіна, заступник Міністра енергетики України – Юрій Власенко представники обласних військових адміністрацій.
 
Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram

 



ВСІ Новини