Для людей
з порушенням зору

    Новини    10 Квітня 2024, 14:00
Версiя для друку


Євроінтеграція ринку послуг автомобільного транспорту: урядовий законопроєкт №4560 схвалено до другого читання

10 Квітня 2024, 14:00

Комітет з питань транспорту та інфраструктури рекомендував до другого читання та ухвалення вцілому урядовий законопроєкт №4560. Законопроєкт розроблений Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури.

Ключова мета документу – врегулювати ринок послуг автомобільного транспорту та його діяльність відповідно до норм Європейського Союзу. Фактично, йдеться про євроінтеграцію послуг цієї сфери та адаптацію норм українського законодавства до актів ЄС. 

Ухвалення законопроєкту в цілому дозволить: 

  • Підвищити рівень надання послуг з перевезень;

  • Забезпечити відповідність українських автомобільних перевізників вимогам ЄС;

  • Підвищити конкурентоспроможність національних перевізників на європейському ринку автомобільних перевезень;

  • Забезпечити цифровізацію державних послуг на автомобільному транспорті.

Схвалена редакція законопроєкту визначає особливості ліцензування на автомобільному транспорті відповідно до положень Регламенту (ЄС) № 1071/2009.

 Важливою нормою також є запровадження системи отримання свідоцтв професійної компетентності менеджерів (управителей) з перевезень. 

Окрім цього, йдеться про впровадження механізму підтвердження бездоганної ділової репутації автомобільних перевізників. Остання – це сукупність підтвердженої інформації про первізника щодо відповідності його діяльності вимогам законодавства. Наприклад, відсутність порушень, штрафів чи інших санкцій до перевізника. 

Нагадаємо, законопроєкт №4560 було внесено на розгляд Верховної Ради Кабінетом Міністрів у грудні 2020 року. У жовтні 2022 року народні депутати схвалили проєкт закону у першому читанні.  

 

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram

 



ВСІ Новини