Для людей
з порушенням зору

    Новини    12 Квітня 2024, 18:30
Версiя для друку


Віцепремʼєр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад розповів про енергетику в частині зведення захисних споруд на деяких обʼєктах, розвиток залізничної та дорожньої інфраструктури, експортну логістику

12 Квітня 2024, 18:30
Енергетика. Агентство відновлення працює над зведенням захисту від дронів та ракет на 22 підстанціях. На більшості – вже зведенні укриття від дронів і завдяки цьому кілька прифронтових регіонів і досі з електрикою, навіть попри щоденні удари.
 
Всього ж в Україні 90 магістральних підстанцій, які займають площу від 10 до 45 га, а також десятки тисяч менших підстанцій.
 
Він підкреслив, що в світі немає готових рішень для захисту обʼєктів енергетики, окрім засобів ППО. Ті проєкти будівництва, які ми втілюємо зараз – розробляли разом з українськими, американськими, британськими, японськими та німецькими військовими та енергетиками з нуля. Перед початком будівництвом – погоджували з ГШ ЗСУ, ДСНС та НЕК «Укренерго».
 
Зведення споруд ІІІ типу – від ракет – потребує додаткового фінансування. Разом з урядовою командою шукаємо і залучаємо міжнародну технічну допомогу – гранти та доступні кредити – для відновлення генерації та транспортування електрики.
 
Паралельно опрацьовуються питання альтернативних джерел – газотурбінних електростанцій та когенераційних установок. Розуміємо кількість, потребу, майданчики для розміщення, прогнозовану потужність і вартість.
 
Теплопостачання. Стратегія росіян на знищення генерації створює новий виклик для теплокомуненерго — перебрати на себе споживачів, яких обслуговують ТЕЦ, і перепроектувати систему, у межах можливого, до початку опалювального сезону 2024/2025. Фокус – на модернізації та децентралізації потужностей.
 
Залізниця. У березні “Укрзалізниця” перевезла рекордні 16 мільйонів тонн вантажів та понад 2 мільйона пасажирів. Бачимо тенденції до зростання, навіть попри щоденні атаки на інфраструктуру. Водночас, працюємо над локалізацією виробництва рухомого складу для “УЗ. 66 нових пасажирських та понад 500 вантажних вагонів побудують в Україні. Разом з американськими партнерами працюємо над угодою про фінансування закупівлі 40 дизель-локомотивів. Буквально вчора оголосили про початок робіт над будівництвом євроколії між Ужгородом та Чопом.
 
Експорт Чорним морем та через порти Дунаю. Впевнено йдемо до показників 2021 року. За перший квартал цього року перевалка в морських портах склала майже 28 мільйонів тонн вантажів різної номенклатури. Водночас, працюємо над модернізацією флоту Українського дунайського пароплавства.
 
Дорожня галузь у цьому році – без необхідних обсягів фінансування. Навіть в прифронтових регіонах, де першочергово говоримо про військову логістику та евакуацію, можливе лише експлуатаційне утримання.
 
Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram

 



ВСІ Новини