Для людей
з порушенням зору

    Оголошення    1 Травня 2024, 17:38
Версiя для друку


Повідомлення про оприлюднення проєкту наказу Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України

«Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України»
1 Травня 2024, 17:38
1. Розробник
 
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України оприлюднює розроблений ним проєкт наказу Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України» (далі – проєкт акта) та аналіз його регуляторного впливу, доопрацьовані з урахуванням зауважень, пропозицій та рекомендацій, наданих у висновку Державної регуляторної служби України за результатами розгляду проєкту акта.
 
2. Стислий виклад змісту проєкту:
 
Проєкт акта розроблено на виконання пункту восьмого розділу
XI «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України від 20 червня 2022 р. № 2320-ІХ «Про управління відходами» (далі – Закон), який визначає правові, організаційні, економічні засади діяльності щодо запобігання утворенню, зменшення обсягів утворення відходів, зниження негативних наслідків від діяльності з управління відходами, сприяння підготовці відходів до повторного використання, рециклінгу і відновленню з метою запобігання їх негативному впливу на здоров’я людей та навколишнє природне середовище.
 
Законом впроваджується нова система надання послуг з управління побутовими відходами та термінологія у цій сфері. Так, згідно із Законом побутові відходи – це змішані та/або роздільно зібрані відходи від домогосподарств, включаючи відходи паперу, картону, скла, пластику, деревини, текстилю, металу, упаковки, біовідходи, відходи електричного та електронного обладнання, відходи батарей та акумуляторів, небезпечні відходи у складі побутових, великогабаритні та ремонтні відходи, а також змішані та/або роздільно зібрані відходи з інших джерел, якщо ці відходи подібні за своїм складом до відходів домогосподарств.
 
Побутові відходи не включають відходи промисловості, сільського і лісового господарства, рибальства та аквакультури, резервуарів для септиків, каналізаційних мереж та відходи їх оброблення, включаючи осад стічних вод, транспортні засоби, строк експлуатації яких закінчився, відходи будівництва та знесення, вуличний змет, медичні відходи.
 
Послуга з управління побутовими відходами – це операції із збирання, перевезення, відновлення та видалення побутових відходів, а також діяльність, пов’язана з організацією роботи системи управління побутовими відходами, що здійснюється виконавцем послуги з управління побутовими відходами.
 
Законом також встановлено, що послуга з управління побутовими відходами є комунальною послугою і надається відповідно до законодавства про житлово-комунальні послуги та правил, встановлених Кабінетом Міністрів України, з урахуванням регіональних та місцевих планів управління відходами та правил благоустрою населеного пункту. До складу послуги з управління побутовими відходами входять операції із збирання, перевезення, відновлення та видалення побутових відходів.
 
У зв’язку з цим, виникла нагальна необхідність розробки проєкту наказу.
 
3. Спосіб оприлюднення проєкту регуляторного акта
Проєкт акта розміщено на офіційному вебсайті Мінінфраструктури (www.mtu.gov.ua).
 
4. Строк, протягом якого приймаються зауваження та пропозиції від фізичних та юридичний осіб, їх об’єднань:
Зауваження та пропозиції приймаються протягом одного місяця з дня оприлюднення.
 
5. Зауваження та пропозиції направляти на адресу:
Зауваження та пропозиції до проєкту акта від фізичних та юридичних осіб слід надсилати на адресу: o.bozhko@mtu.gov.ua.​
 
Проєкт акта
Зміни 
Додаток до Порядку 33
Додаток до Порядку 34
Додаток до Порядку 35
Додаток до Порядку 36
Додаток до Порядку 37
Додаток до Порядку 38
Додаток до Порядку 39
Додаток до Порядку 40
Додаток до Порядку 41
Додаток до Порядку 42
Додаток до Порядку 43
Пояснювальна записка
Порівняльна таблиця
Аналіз регуляторного впливу
Додаток 1 до АРВ
Додаток 2 до АРВ
 
 
 
 


ВСІ Оголошення