Для людей
з порушенням зору

    Оголошення    20 Травня 2024, 13:31
Версiя для друку


Щодо продовження дозволів на міжобласні маршрути: інформація для автомобільних перевізників

20 Травня 2024, 13:31

Інформуємо автомобільних перевізників, що необхідності продовжувати дію дозволів на перевезення пасажирів на міжобласних автобусних маршрутах загального користування, термін дії яких закінчився під час воєнного стану, не передбачено.

Тобто всі дозволи, строк дії яких закінчився під час дії воєнного стану, є чинними та можуть використовуватись для здійснення міжобласних перевезень. 

Зазначаємо, що Постанова Кабміну № 1081 передбачає, що ці дозволи вважаються таким, дію яких продовжено на період дії воєнного стану в Україні і протягом одного року з дня його припинення чи скасування.

Водночас, продовження строку дії договору про організацію перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування у міському, приміському та міжміському сполученні, які не виходять за межі території області, можливе за згодою сторін. 

Важливою умовою в такому випадку є спроможність виконувати зобов’язання відповідно до укладеного з перевізником договору. 

Отже переоформлювати чи продовжувати дозвіл на перевезення пасажирів на міжобласних маршрутах загального користування, строк дії якого закінчився у період дії воєнного стану в Україні, у відповідності до чинного законодавства не потрібно.



ВСІ Оголошення