Для людей
з порушенням зору

    Новини    21 Травня 2024, 14:08
Версiя для друку


Субвенцію на їдальні та харчоблоки в школах розподілятимуть з використанням DREAM

Цифрові процедури допоможуть розподіляти кошти більш швидко, прозоро та ефективно.
21 Травня 2024, 14:08

Кабінет Міністрів України вніс зміни в порядок надання субвенцій на придбання обладнання, створення та модернізацію їдалень (харчоблоків) у закладах загальної середньої освіти. Для розподілу коштів Міністерство освіти і науки (МОН) проводитиме відбір проєктів з використанням державної ціфрової екосистеми управління відновленням DREAM.

У 2024 році в державному бюджеті України передбачено субвенцію на модернізацію харчоблоків в розмірі 1,5 млрд гривень. Для того, щоб отримати субвенцію, громади самостійно подаватимуть проєкти через екосистему DREAM. 

За результатами пріоритезації, яка здійснюється за допомогою DREAM, формуються переліки проєктів по областях та по кожному типу технологічної моделі організації харчування. Після чого проєкти розглядатиме та перевірятиме утворена МОН комісія, яка формує остаточний перелік проєктів для фінансування коштом субвенції. Це робить механізм розподілу коштів більш швидким, прозорим та ефективним. 

Серед головних вимог на отримання субвенції: 

  • наявність проєктно-кошторисної документації (ПКД) або технічного завдання на проєктування;

  • створення протягом року або наявність у регіоні фабрики-кухні, в якій заплановано реалізацію проєкту;

  • наявність кількох прилеглих закладів освіти-отримувачів послуг до ЗЗСО, у якому буде опорна кухня;

  • безпечність умов  освітнього процесу (очне / змішане навчання, наявність укриттів або передбачено облаштування до кінця календарного року);

  • співфінансування з місцевих бюджетів;

  • комплексний підхід, який передбачає придбання обладнання, реконструкцію та/або капітальний ремонт приміщень; 

  • строк завершення проєкту – до кінця поточного року.

Команда МОН спільно з DREAM будуть підтримувати регіони на кожному етапі подання на субвенцію: від створення проєктної документації до реалізації проєкту.

Нагадаємо, у квітні успішно стартувала процедура розподілу субвенції на облаштування укриттів в закладах освіти. Таким чином МОН стало першим міністерством, яке співпрацює з екосистемою DREAM у межах фінансових програм.

 

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram



ВСІ Новини