Для людей
з порушенням зору

    Новини    23 Травня 2024, 12:07
Версiя для друку


Мінінфраструктури продовжує втілювати флагманський проєкт «Безбарʼєрне відновлення»

Проєкт реалізується в рамках Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.
23 Травня 2024, 12:07

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури в результаті реалізації проєкту планує, що до кінця 2024 року 100% об’єктів нового будівництва та відновлених об’єктів відповідатимуть стандартам безбар’єрності, тобто будуть доступні для всіх соціальних груп незалежно від віку, стану здоров’я, інвалідності, статі.

Комплекс заходів, визначений для «Безбар’єрного відновлення», включає:

- запровадження системи контролю дотримання державних будівельних норм і стандартів щодо фізичної доступності;

- моніторинг — на рівні місцевої влади — безбарʼєрності обʼєктів фізичного оточення і транспорту, їх пристосування для потреб маломобільних груп населення;

- запровадження нових та вдосконалення чинних державних будівельних норм і стандартів у сфері безбарʼєрного простору;

- запровадження нових стандартів та нормативів доступності транспорту, безбарʼєрності транспортної інфраструктури: дороги, зупинки, безбарʼєрні маршрути;

- навчання для фахівців у сфері містобудування, архітектури і транспорту сучасним підходам до створення безбар'єрного простору.

Урядом вже прийнято ряд постанов, розроблених командою Мінінфраструктури, яким визначено, що під час проєктування, будівництва та відновлення пошкоджених об’єктів будівельні організації зобов’язані дотримуватися вимог інклюзивності. 

Також набули чинності нові державні будівельні норми (ДБН), які регламентують будівництво закладів охорони здоров’я та споруд цивільного захисту. Зазначені державні будівельні норми розроблені з урахуванням міжнародного досвіду, положень нових європейських стандартів та будівельних норм що стосуються інклюзивності будівель і споруд.

 

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram 



ВСІ Новини