Для людей
з порушенням зору

    Новини    29 Травня 2024, 10:11
Версiя для друку


У Привовчанському на Дніпропетровщині відкрився ліцей, відновлений за підтримки ЄІБ

Майже 200 учнів із сіл Привовчанське та Малоолександрівка Дніпропетровської області відтепер матимуть кращі та безпечніші умови навчання завдяки капітально відремонтованій будівлі та облаштованому бомбосховищу.
29 Травня 2024, 10:11

Це вже друга школа, відкрита цьогоріч на Дніпропетровщині в межах  Надзвичайної кредитної програми для відновлення України — спільної ініціативи Європейського Союзу та Європейського Інвестиційного Банку (ЄІБ). Програма має розмір в 200 млн євро, які спрямовуються на відновленні соціальної інфраструктури українських міст. 


 

Ремонт ліцею у Привовчанському провели в межах Надзвичайної кредитної програми для відновлення України у партнерстві з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України, Міністерством фінансів України, Дніпропетровською обласною державною адміністрацією, Павлоградською районною військовою адміністрацією та Програмою розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) в Україні.

 «Ліцей у Привовчанському — свідчення відданості та ефективної командної роботи в межах програм відновлення ЄІБ. Разом із нашими європейськими та місцевими партнерами ми й далі працюємо, щоби забезпечити краще життя та світле майбутнє для наших дітей, які страждають від війни» — зазначив виконувач обов'язків Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василь Шкураков. 

 

 

У Дніпропетровській області програми з відновлення від ЄІБ Надзвичайна кредитна програма для відновлення України та Програма з відновлення України охоплюють 26 проєктів. Серед них — 10 шкіл, 12 лікарень, адміністративна будівля та 3 станції водопостачання та водовідведення. Чотири проєкти вже успішно завершено, а решта проєктів перебувають нині на різних етапах будівництва.

«Попри щоденні обстріли, деякі українські громади вже на шляху до відновлення, про що свідчить сьогоднішнє відкриття відремонтованого ліцею в Привовчанському. ЄІБ залишається відданим підтримці українських громад та покращенню життя в Україні багатьма способами, зокрема через відновлення соціальної інфраструктури» зауважила віцепрезидентка ЄІБ, відповідальна за операції банку в Україні, Тереза Червінська.

 

 

Окрім облаштування бомбосховища, ремонту зовнішніх та внутрішніх приміщень, у   Привовчанському ліцеї також були модернізовані системи водопостачання та водовідведення, опалення, сантехніка та освітлення. 

Для створення інклюзивного середовища були встановлені пандуси, що забезпечують безбар'єрний доступ для всіх учнів, зокрема з інвалідністю. 

«Ми пишаємося тим, що є давніми партнерами програми ЄІБ із відновлення інфраструктури, допомагаючи відбудовувати українські громади. Відремонтована школа, яку ми відкриваємо, є ще одним відчутним результатом нашої підтримки освіти та інвестицій у майбутнє», – додала Посол ЄС в Україні Катаріна Матернова.

 

 

Реконструкція ліцею в Привовчанському була профінансована кредитом ЄІБ у розмірі 630 000 євро. Ще 180 000 євро виділили з місцевого бюджету.

 

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram



ВСІ Новини