Для людей
з порушенням зору

    Новини    18 Червня 2024, 16:13
Версiя для друку


На Дніпропетровщині запрацювали ще дві ланки водогону

Ланка «Запоріжжя – Томаківка — Марганець» має протяжність — 77,9 км, а ланка «Марганець — Нікополь — Покров» — 40,9 км. Обидві вже запущені. Це означає, що мешканці Мирівської, Томаківської, Марганецької, Покровської, Червоногригорівської та Нікопольської громад, постраждалих від підриву росіянами Каховської ГЕС, отримали стабільне та якісне водопостачання.
18 Червня 2024, 16:13

Внаслідок підриву дамби 6 червня 2023 року більше 1,5 мільйона людей залишилися без води. Для відновлення водопостачання в регіоні почалось будівництво магістрального водогону загальною протяжністю 155 кілометрів який має 3 ділянки, в тому числі — 10 км — відкритий канал. 

Водозабір здійснюється з річки Дніпро. На всій протяжності водогону збудовано 8 сучасних насосних станцій. Насоси потужністю від 747 кВт до 260 кВт транспортують воду до фільтрувальних станцій, де вода проходить очищення та потрапляє до споживачів. Потужність нового водогону дає змогу місцевим мешканцем забути про черги за водою і постачанням за графіком.

Всі процеси на водогоні автоматизовані, тому потреби в постійному перебуванні персоналу на 8 насосних станціях немає, водночас робота повністю контролюється необхідними датчиками та в разі виникнення аварійних ситуацій, вони будуть оперативно усунені.  

Будівництво водогону на території Нікополя було особливо складним — ворог весь час обстрілював будівельників з артилерії та атакував дронами з окупованого Енергодару. Проте сьогодні для постачання води в Нікополь лишилось лише укласти необхідні договори між водоканалом міста та регіональним офісом водних ресурсів у Дніпропетровській області. Уся технічна частина магістрального водогону виконана на 100 %. 

На кожній із ділянок водогону працювали інженери-консультанти та представники незалежного технагляду. Окремо за сприянняUSAID_ВзаємоДія таU.S. Embassy Kyiv Ukraine проведено комплексний технічний аудит проєктної документації на будівництво всіх трьох ділянок водогону.

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram  



ВСІ Новини