Для людей
з порушенням зору

    Новини    19 Червня 2024, 16:44
Версiя для друку


Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури започатковує два нових інвестиційних проєкта з ЄБРР

Один — направлений на оновлення парку електровозів АТ «Укрзалізниця», другий — на відновлення поштової мережі АТ «Укрпошта», зокрема, встановлення нових поштових відділень контейнерного типу на постраждалих і деокупованих територіях.
19 Червня 2024, 16:44

Проєкт з оновлення парку електровозів передбачає отриманням від ЄБРР позики під державну гарантію у розмірі до 300 млн євро. Він співфінансуватиметься паралельним інвестиційним грантом у розмірі 190 млн доларів, який адмініструватиме Світовий банк у рамках програми «Відновлення основної логістичної інфраструктури та мережевого сполучення». Завдяки фінансуванню проєкта міжнародними партнерами планується закупівля 80 електровозів. 

І майже 104 млн євро планує виділити ЄБРР для відновлення поштової мережі АТ «Укрпошта».  Зокрема, в рамках проєкту, планується оперативне розгортання відділень контейнерного типу на постраждалих і деокупованих територіях, а також розширення роботи через мобільні поштові відділення. 

«Успішний досвід співпраці з ЄБРР в реалізації інфраструктурних інвестиційних проектів вже дав змогу модернізувати залізничне сполучення, покращити логістичну поштову мережу, зробивши її доступною особливо в сільській місцевості, розбудувати транспортну мережу. Я хотів би подякувати ЄБРР за багаторічну підтримку України, в тому числі за реформ, які реалізуються завдяки підтримці банка. Сподіваюсь, що наша співпраця буде такою ж продуктивною, як і в попередні роки» — зазначив виконувач обов’язків Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василь Шкураков. 

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram   



ВСІ Новини