Для людей
з порушенням зору

    Новини    27 Червня 2024, 14:21
Версiя для друку


За 10 місяців роботи Українського морського коридору транспортовано рекордну кількість вантажів

27 Червня 2024, 14:21

- 55 млн тонн вантажів — вантажообіг портів Великої Одеси за 10 місяців роботи Українського коридору 

- 1954 завантажених суден  

- 37,4 млн тонн агропродукції експортовано до 45 країн світу 

Постійне нарощування обсягів перевезень свідчить про ефективність функціонування Українського морського коридору, який Україна відкрила десять місяців тому самостійно, виключно за сприяння Об’єднаних сил оборони. 

Не зважаючи на постійні обстріли портової інфраструктури, Україна залишається топ експортером агропродукції і гарантом продовольчої безпеки світу.

Наразі на підхід до портів Одеса, Чорноморськ та Південний очікують 68 суден, які експортують майже 2 млн тонн вантажів.

«За рекордними показниками стоять люди, які доклали величезних зусиль для того, щоб забезпечити такий результат. Український морський коридор — ефективний логістичний шлях, який забезпечує рух експорту та імпорту морським транспортом. Щира подяка командам Міністерства, Адміністрації морських портів України/Ukrainian Sea Ports Authority, Обʼєднаним Силам Оборони, бізнесу, міжнародним партнерам та всім всім причетним за забезпечення стабільного і прогнозованого обсягу експорту. Від подальшого розвитку і стабільної роботи портів Великої Одеси  залежить стійкість української економіки» — зазнавич виконувач обов’язків Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василь Шкураков.

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram  

 



ВСІ Новини