Для людей
з порушенням зору

    Новини    27 Червня 2024, 15:54
Версiя для друку


Мінінфраструктури спільно з Іспанією запустить пілотний проєкт розвитку українських залізничних шляхів під стандарти ЄС

Команда Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України провела зустріч із делегацією Іспанії на чолі з Міністром економіки, торгівлі та підприємництва Королівства Іспанія Карлосом Куерпо Кабальєро.
27 Червня 2024, 15:54

«На сьогодні для нас надзвичайно важливою є модернізація залізничної системи, у тому числі модернізація коридорів до стандартів TEN-T, та оновлення рухомого складу. Зазначу, що Україна, як й Іспанія, використовує залізничну колію, яка має відмінну від європейської стандартної колії ширину. Тому ми зацікавлені у вашій допомозі розвивати систему автоматичної зміни ширини колії в русі для поїздів. Ми прагнемо залучити вашу технічну та фінансову підтримку, щоб розвивати свою залізницю», — зазначив виконувач обов’язків Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василь Шкураков.

Він повідомив іспанських колег, що у нинішньому році Україна почала будувати євроколію (1435 мм) Чоп–Львів, яка є частиною оновленого Середземноморського коридору TEN-T. Впровадження цього проєкту стане одним із перших кроків Стратегії євроінтеграції транспортних систем України та Молдови та розвитку TEN-T на території України.

Своєю чергою,  Міністр економіки, торгівлі та підприємництва Королівства Іспанія Карлос Куерпо Кабальєро зазначив, що співпраця з Україною є перспективною, враховуючи іспанський досвід, і буде корисною для обох країн. За його словами розвиток євроколії матиме важливе значення.

«Україна не просто буде фізично зв’язана з Європою — це буде політичний рух у бік Європи», — наголосив Міністр Кабальєро.

Він також повідомив, що іспанська сторона готова підтримувати розвиток залізниці фінансово, і має відповідні компанії, досвід та готові рішення.

Сторони також обговорили залучення прямих інвестицій у виробництво в Україні, розвиток українських морських портів, патронат над українськими містами та регіонами, потреби в енергетиці, установлення прямих зв’язків між підприємцями двох країн, а також, коли будуть безпекові умови, — відродження туризму та авіасполучення.

Нагадаємо, що у 2023-му році Іспанія передала 32 автобуси для Херсонщини: /news/34240.html

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram  



ВСІ Новини