Для людей
з порушенням зору

    Новини    2 Липня 2024, 08:52
Версiя для друку


Представники Мінінфраструктури долучились до розробки методичних рекомендацій з безбар’єрності публічних послуг

27 червня відбувся семінар з розробки методичних рекомендацій з безбар’єрності публічних послуг “Безбар’єрні публічні послуги: методології, підходи та інструменти”.
2 Липня 2024, 08:52

До участі в семінарі долучилися представники 10 міністерств та інших центральних органів влади.

У межах події були презентовані інструменти з моніторингу та оцінки публічних послуг, які вже підготовлені та впроваджуються державними органами: у сфері медичних послуг та реабілітації, поліцейських послуг та правозахисту, соціальної підтримки, послуг сфери туризму та медіа.

Представниця Державного агентства розвитку туризму України Тетяна Грицька презентувала методичні рекомендації щодо формування безбар’єрності під час надання туристичних послуг.

Було наголошено на важливості співпраці з готелями у розрізі створення фізичної доступності будівель, надання туристичних послуг маломобільним групам населення.

За результатами моніторингу, наразі 19,3% готелів є доступними та мають документ, що підтверджує відповідність будівельним нормам або стандартам доступності.

З методичними рекомендаціями з питань формування безбар’єрності у сфері туризму можна ознайомитись за посиланням: /files/Готелі%20і%20туризм.pdf

Захід організовано громадською організацією “Рада жінок Донеччини” спільно з Радницею-уповноваженою Президента України з питань безбар’єрності за підтримки проєкту Ради Європи «Посилення соціального захисту в Україні», мета якого посприяти, щоб вразливі соціальні групи, які постраждали від війни, користувалися підвищеним рівнем соціальних прав та соціального захисту. Додаткова експертна підтримка надана командою проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe).

Перевірка та покращення стану безбар’єрності у сфері послуг для громадян передбачені планом заходів на 2024 рік з реалізації Національної стратегії безбар'єрності. Публічні послуги мають стати більш зручними та доступними для людей з інвалідністю, літніх людей, батьків з маленькими дітьми, ветеранів та ветеранок та інших суспільних груп, які стикаються з бар’єрами, коли взаємодіють з державою.

 

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram  



ВСІ Новини