Для людей
з порушенням зору

    Новини    10 Липня 2024, 17:16
Версiя для друку


У Бучі відкрили водопровідну споруду, відновлену за підтримки Європейського інвестиційного банку

Близько 9 000 жителів тепер мають доступ до якісної питної води завдяки оновленому майданчику водопровідних споруд.
10 Липня 2024, 17:16

Відновлений об'єкт має нову станцію знезалізнення, що забезпечує постачання чистої та безпечної питної води для мешканців міста Бучі, інфраструктура якого була пошкоджена під час російської окупації навесні 2022 року. Нова система знезалізнення, встановлена на водопровідній споруді в Бучі, використовує кисень для очищення води з подальшою фільтрацією через спеціальні фільтри під тиском, що значно знижує екологічні ризики.

Реалізація проєкту стала можливою завдяки участі міста в Програмі відновлення України, позиці Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) у розмірі 340 мільйонів євро, яка допомагає українським муніципалітетам у відновленні соціальної інфраструктури.

«Оновлена водопровідна споруда у Бучі – ще один приклад того, чого ми можемо досягти спільними зусиллями з нашими партнерами з ЄС. Цей проєкт не тільки забезпечує якісною питною водою тисячі мешканців, але й є значним кроком у відбудові та зміцненні нашої комунальної інфраструктури. Завдяки продовженню співпраці ми можемо забезпечити громадам по всій Україні доступ до базових послуг і кращу якість життя», – зазначив виконуючий обов’язки Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василь Шкураков.

Відновлення майданчика водопровідних споруд вартістю близько 100 000 євро є одним із 15 проєктів соціальної соціальної інфраструктури, які фінансується за підтримки ЄІБ у Бучі в рамках Програми відновлення України у партнерстві з Європейським Союзом, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України, Міністерством фінансів України та Київської обласної державної адміністрації. Програма також отримує технічну допомогу від Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні, що фінансується Європейським Союзом.

«Наша підтримка України є непохитною, і ми зосереджені на допомозі країні у відновленні та завершенні переговорів щодо вступу до ЄС. ЄІБ прагне підтримувати українські громади, підвищуючи якість життя через відбудову та реабілітацію соціальної та критично важливої інфраструктури. Я пишаюся тим, що ми можемо підтримати Бучу з відкриттям цього нового майданчика водопровідних споруд та інших важливих об'єктів, які незабаром будуть завершені», – підкреслила Тереза Червінська, віцепрезидентка ЄІБ, відповідальна за операції банку в Україні.

Відновлення об’єкту водопостачання в Бучі було здійснено в рамках Програми відновлення України (URP), багатогалузевої рамкової позики від ЄІБ на суму 340 мільйонів євро, підписаної в грудні 2020 року. Проєкт водопостачання Бучі – перший успішно завершений проєкт. Крім того, 157 інших підпроєктів зараз знаходяться на різних стадіях реалізації.

Переглянути проєкт в екосистемі DREAM можна за посиланням

Нагадаємо, найближчим часом Україна зможе залучити 100 млн євро для підтримки громад, в першу чергу тих, які постраждали внаслідок військової агресії росії. Відповідна фінансова угода між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) була підписана під час Міжнародної конференції з відновлення України (Ukraine Recovery Conference, #URC2024) та знаходиться в процесі ратифікації. Детальніше - за посиланням


Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах Facebook, Twitter, Telegram



ВСІ Новини