Для людей
з порушенням зору

    Новини    11 Липня 2024, 19:07
Версiя для друку


Комісіям надано можливість обстежувати знищені об’єкти на територіях активних бойових дій

Уряд надав можливість проведення фіксації пошкоджень будівель і споруд на територіях, де ведуться активні бойові дії, з урахуванням безпекової ситуації.
11 Липня 2024, 19:07

Відповідні зміни внесено до Порядку виконання невідкладних робіт щодо ліквідації наслідків збройної агресії Російської Федерації, пов’язаних із пошкодженням будівель та споруд, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19 квітня 2022 року № 473.

До останнього часу норми чинного Порядку не передбачали можливість проведення комісійних обстежень знищених внаслідок збройної агресії рф будівель та споруд, які розташовані на територіях активних бойових дій. Інформація щодо знищених країною-агресором об'єктів на таких територіях не вносилась до Державного реєстру пошкодженого та знищеного майна (РПЗМ), а громадяни були позбавлені можливості отримати компенсацію за знищене житло.

Зміни до Порядку було розроблено Мінінфраструктури у тісній співпраці із військовими адміністраціями. 

Так, у разі відповідної безпекової ситуації на території громад, що розташовані на території активних бойових дій, за рішенням уповноваженого органу (органу місцевого самоврядування або військової адміністрації населеного пункту) відповідна комісія може проводити обстеження знищених країною-агресором будівель та споруд. Складений за результатами такого обстеження акт може бути використаний власниками зруйнованого житла для подачі заяви на отримання компенсації за знищений об'єкт.

З текстом документа можна ознайомитись на офіційному вебсайті Кабінету Міністрів України за посиланням.

 

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram



ВСІ Новини