Для людей
з порушенням зору

    Новини    12 Липня 2024, 13:41
Версiя для друку


Мінінфраструктури продовжує співпрацю з Канадою в рамках проєкту SURGe

На зустрічі окремо обговорили майбутнє проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» SURGe, а також одну зі складових проєкту — «Інклюзивне відновлення за лідерства громад» (CLIR).
12 Липня 2024, 13:41

Команда Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України на чолі з заступницею Міністра Наталією Козловською зустрілася зі Стівеном Вівером та Хезер Паттерсон — представниками посольства Канади в Україні, які опікуються розвитком двосторонніх відносин.

На зустрічі окремо обговорили майбутнє проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» SURGe, який фінансується урядом Канади, а також одну зі складових проєкту — «Інклюзивне відновлення за лідерства громад» (CLIR).

«З перших днів роботи проєкту SURGe Міністерство отримує системну підтримку з таких питань як подальше проведення реформи децентралізації, в тому числі інституційний розвиток територіальних громад, надання підтримки територіальним громадам щодо планування та реалізації відновлення. Міністерство зацікавлене у подальшому розвитку проєкту SURGe та готове й надалі активно співпрацювати на спільний результат — посилення спроможності українських громад», — наголосила заступниця Міністра.

Наталія Козловська подякувала Уряду Канади за всебічну підтримку України та втілення таких важливих проєктів технічної допомоги.

Крім того, сторони обговорили найбільш актуальні потреби українських громад, а також плани та пріоритети Міністерства, у тому числі — питання узгодження документів регіонального розвитку та просторового планування, які повинні бути синхронізованими на регіональному та місцевому рівнях.

Нагадаємо, що у березні 2023 року Міністерство та проєкт SURGe розпочали пілотні проєкти підтримки громад. В рамках реалізації проєкту до участі в ініціативі CLIR було відібрано 19 територіальних громад в 7 регіонах, які отримують експертну підтримку у сталому, інклюзивному, соціальному та економічному відновленні. Детальніше: /news/35196.html

 

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram



ВСІ Новини