Для людей
з порушенням зору

    Новини    12 Липня 2024, 15:59
Версiя для друку


Енергоефективність: врегульовано повноваження центральних органів виконавчої влади щодо формування та реалізації державної політики

Закон України № 3764-IX від 4 червня 2024 року врегульовує повноваження центральних органів виконавчої влади у сфері забезпечення енергетичної ефективності.
12 Липня 2024, 15:59

Набрав чинності ініційований Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури Закон України № 3764-IX від 4 червня 2024 року "Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання повноважень центральних органів виконавчої влади у сфері забезпечення енергетичної ефективності".

Законом вносяться зміни до деяких законів України для оптимізації системи центральних органів виконавчої влади, які забезпечують формування та реалізацію державної політики у сфері забезпечення енергетичної ефективності будівель, а також удосконалюються окремі положення законів України.

Серед ключових новел Закону:

  • уточнюються положення щодо розроблення місцевих енергетичних планів,
  • оптимізуються положення щодо енергетичних аудитів та сертифікації енергетичної ефективності,
  • оновлюються положення щодо створення, діяльності і функцій саморегулівних організацій у сфері енергоефективності тощо.

Закон сприятиме підвищенню енергетичної ефективності, економії енергоресурсів і коштів, а також зменшенню енергетичної залежності України, що позитивно вплине на економіку та декарбонізацію держави.

Переглянути текст Закону можна за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3764-20#Text

 

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram



ВСІ Новини