Для людей
з порушенням зору

    Новини    12 Липня 2024, 16:21
Версiя для друку


єЧерга: 100 тисяч автобусів перетнули кордон за онлайн-записом

Вже 100 тисяч автобусів перетнули кордон за онлайн-записом з серпня минулого року, коли послуги єЧерга почала діяти на перших пунктах пропуску.
12 Липня 2024, 16:21

У рамках послуги єЧерга 100 тисяч автобусів перетнули кордон за онлайн-записом. Йдеться про період з серпня минулого року, коли сервіс у тестовому режимі почав діяти на перших пунктах пропуску.

Сьогодні єЧерга працює на 28 пунктах пропуску. На 16 з них перевізникам доступна можливість обирати час перетину кордону автобусом відповідно до розкладу руху. Йдеться про всі пункти пропуску з Румунією, 10 пунктів пропуску з Молдовою та «Ягодин – Дорогуськ» з Польщею.

Ще на 12 пунктах пропуску система працює за принципом «реєструйся та їдь». Це допомагає фіксувати навантаження на кордон та верифікувати виконання автобусних маршрутів. Згодом можливість обирати час перетину кордону буде поширена і на інші пункти пропуску. Ключова мета цієї послуги – попередити тривале очікування пасажирів у фізичних чергах перед пунктами пропуску.

З моменту запуску єЧерги у серпні 2023 року більше половини автобусів перетнули кордон з Польщею. Найбільше автобусів проїхали через пункти пропуску «Шегині-Медика», «Краківець-Корчова», а також «Ягодин-Дорогуськ». Загалом, йдеться про понад 61 тисячу перетинів кордону автобусами. Також 13 тисяч разів автобуси перетнули пункти пропуску з Румунією та понад 12 тисяч – з Молдовою.

Послуга працює як для регулярних, так і нерегулярних міжнародних пасажирських перевезень. Ці перевезення здійснюються ліцензованими перевізниками згідно з дозволами або журналами реєстрації шляхових листів пасажирів Interbus (для нерегулярних перевезень).

Нагадаємо, що знайти актуальну статистику щодо перетину кордону у рамках послуги єЧерга можна за посиланням

Проєкт «Електронна черга перетину кордону» реалізує Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури у співпраці з Міністерством цифрової трансформації, Укртрансбезпекою, Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури, Державною митною службою та Державною прикордонною службою завдяки проєкту «Підтримка цифрової трансформації» за підтримки USAID і UK Dev. Партнер проєкту - Фонд Східна Європа.

 

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах Facebook, Twitter, Telegram



ВСІ Новини