Для людей
з порушенням зору

    Новини    12 Липня 2024, 16:38
Версiя для друку


Сертифікація муніципального енергетичного менеджменту (MEMCU): триває підготовка до запуску проєкту

Загальною метою Проєкту є сприяння переходу до більш стійкого та вуглецево-нейтрального розвитку України.
12 Липня 2024, 16:38

У рамках Міжнародної конференції з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference, URC2024), що відбулась в Берліні, підписано Меморандум про взаєморозуміння між Державним секретаріатом Швейцарії з економічних питань (SECO) та Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України щодо впровадження проєкту «Сертифікація муніципального енергетичного менеджменту в Україні (MEMCU)». Наразі триває підготовка документів до запуску проєкту.

Меморандум має на меті сприяння подальшому економічному та соціальному розвитку України шляхом реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги «Сертифікація муніципального енергетичного менеджменту в Україні (MEMCU)».

Загальною метою Проєкту є сприяння переходу до більш стійкого та вуглецево-нейтрального розвитку України, він допомагатиме українським територіальним громадам у підвищенніенергоефективності, адаптації до вимог Європейської Енергетичної Відзнаки (ЄЕВ), дотриманні законодавства з енергоефективності та просуванні ЄЕВ як комплексної системи муніципального енергетичного менеджменту. Це допомагатиме підготувати українські територіальні громади до відновлення, базуючись на підході «build back better».

Проєкт передбачає внесок SECO у вигляді гранту на безповоротній основі у розмірі до 9,24 млн швейцарських франків. Внесок Швейцарії використовуватиметься для фінансування товарів, робіт та послуг, необхідних для реалізації Проєкту. Ця сума включає також витрати на управління Проєктом, а також внесок на утримання Національного Офісу ЄЕВ в Україні. Крім того, ця сума включає резерв у розмірі 1,6 млн швейцарських франків, використання якого здійснюватиметься на власний розсуд SECO.

 

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram



ВСІ Новини