Для людей
з порушенням зору

    Новини    15 Липня 2024, 14:13
Версiя для друку


Наталія Козловська: «Ми відкриті для співробітництва з Францією у всіх галузях інфраструктури»

Заступниця Міністра висловила вдячність Уряду Франції за системну підтримку в реалізації проєктів відновлення.
15 Липня 2024, 14:13

Україна відкрита для співробітництва у різноманітних галузях інфраструктури, зокрема, у реалізації передових проєктів у сфері енергетики, комунальних послуг, транспорту, розвитку цифровізації. Про це заявила заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Наталія Козловська під час виступу на діловому форумі «Франція-Україна».

Заступниця Міністра повідомила, що у сфері енергетичної інфраструктури на сьогодні визначені потреби для кожного регіону України. Загальна потреба країни в обладнанні когенераційних установок, модульних котелень та генераторів становить понад 1200 одиниць до 3 ГВт загальної встановленої потужності.

Міністерство визначило короткострокові виклики для енергетики та інфраструктури — відновити те, що потребуємо найбільше і нагально. «Енергоефективність та розвиток розподіленої генерації, відновлюваних джерел енергії, захист систем передачі та розподілу електроенергії, а також зміцнення енергетичної стійкості громад — це наш вектор розвитку», — підкреслила Наталія Козловська.

Середньостроковий виклик для відновлення критичної інфраструктури — це не просто ремонт обладнання чи відновлення пошкоджених об’єктів, а ще й глибоке переосмислення побудови систем та мереж, на основі сучасних підходів та принципів сталого розвитку.

Заступниця Міністра висловила вдячність Уряду Франції за організацію Конференції Rebuild Ukraine, яка відбулася у квітні у рамках міжнародної виставки INTERMAT, а також за системну підтримку в реалізації проєктів відновлення.

«Окрема подяка за відкриття Фонду підтримки України, 200 млн. євро якого будуть спрямовані на інвестиційні проєкти відновлення нашої країни. Наразі ми очікуємо ратифікації Угоди, але команда Міністерства вже розпочала відбір проєктів для втілення їх у межах Фонду. На шляху до об’єднаної Європи Україна прагне бути її найбільшим та найпередовішим будівельним майданчиком», — наголосила Наталія Козловська.

 

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram



ВСІ Новини