Для людей
з порушенням зору

    Новини    16 Липня 2024, 15:37
Версiя для друку


Стартувала розробка Плану заходів з реалізації Національної стратегії безбар’єрності на 2025-2026 роки

Долучитися до роботи над документом можуть експерти, міжнародні партнери, організації громадянського суспільства, зокрема ті, що займаються питаннями безбар’єрності, доступності та інклюзії.
16 Липня 2024, 15:37

 

Кабінет Міністрів України розпочинає роботу над Планом заходів з реалізації Нацстратегії безбар’єрності на 2025-2026 роки. Залучення громадськості є надважливим компонентом забезпечення представництва інтересів тих цільових груп, на які спрямована Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року.

Запрошуємо усіх небайдужих громадян і профільні громадські організації до надання пропозицій, які допоможуть визначити порядок денний політики безбар'єрності для маломобільних груп населення, осіб з інвалідністю, захисників та захисниць, ветеранів та ветеранок, людей старшого віку, молоді, жінок, батьків, які виховують маленьких дітей. Ви можете запропонувати конкретні ідеї, ініціативи, завдання до Плану заходів з безбар'єрності на 2025-2026 роки, заповнивши гугл-форму.

Надіслати пропозиції можна до 1 серпня за посиланням:  https://forms.gle/T8ziNMW4CAj4N7W56 

Розроблення Плану заходів з реалізації Нацстратегії безбар’єрності на 2025-2026 роки здійснюватиметься за участі експертних груп. Долучитися до роботи над документом можуть експерти, міжнародні партнери, організації громадянського суспільства, зокрема ті, що займаються питаннями безбар’єрності, доступності, інклюзії, аналітичні центри, дослідники, громадські діячі. Реєстрація до участі в засіданнях експертних груп триває до 1 серпня за посиланням: https://forms.gle/zn2w2ABAuL1vFWAn9 

У разі виникнення додаткових питань просимо звертатися за електронною адресою k.filonych@mtu.gov.ua

Нагадуємо, що Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору до 2030 року була ініційована першою леді Оленою Зеленською та ухвалена Кабінетом Міністрів України у 2021 році. Мета стратегії — створити умови, які допомагають кожній людині, незалежно від статі, віку, походження, стану здоров’я і соціального статусу реалізувати свої права і свободи повною мірою. 

Національна стратегія з безбар’єрності доступна за посиланням.

Розробка Плану заходів з реалізації Нацстратегії на 2025-2026 роки проходить за координації Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України. Аналітичний та технічний супровід надає експертний консорціум за участю проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe) і в координації з радницею-уповноваженою Президента України з питань безбар’єрності за підтримки Уряду Великої Британії.

 

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram



ВСІ Новини