Для людей
з порушенням зору

    Новини    25 Липня 2024, 16:28
Версiя для друку


Розвиток внутрішнього туризму: Мінінфраструктури презентувало громадам Конструктор туристичних стратегій

Конструктор туристичних стратегій орієнтований на забезпечення сталого розвитку туризму в громадах завдяки уніфікованому підходу та розробці дієвих локальних стратегій на тривалу перспективу.
25 Липня 2024, 16:28

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні та фінансування уряду Японії організувало конференцію «Конструктор туристичних стратегій: практичний інструмент для швидкого відновлення громад».

Під час заходу було презентовано інструмент, який допоможе громадам у розробці індивідуальних туристичних стратегій, як одного з елементів економічного відновлення. Конструктор дозволяє громадам враховувати унікальні локальні особливості під час розробки туристичних стратегій для реалізації свого потенціалу.

«Сьогодні держава фокусується на першочергових потребах, які направлені на оборону та функціонування економіки. Розробка туристичних стратегій громадами та розвиток туристичного потенціалу – один із елементів економічного відновлення, можливість залучати інвестиції, створювати нові робочі місця. Лише минулого року до бюджету надійшло понад 2 млрд гривень від сфери туризму. Завдання держави сьогодні – створити умови, за яких громади матимуть інструменти та експертну підтримку для розвитку своїх регіонів та туристичних дестинацій. Презентований інструмент дозволить будь-якій громаді легко та швидко напрацювати власну стратегію або удосконалити наявну, запропонує базові заходи із розвитку сфери»,  зазначив заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач.

Конструктор туристичних стратегій орієнтований на забезпечення сталого розвитку туризму в громадах завдяки уніфікованому підходу та розробці дієвих локальних стратегій на тривалу перспективу. Зі структурою конструктора, що включає набір базових показників для оцінки поточного стану та рекомендацій для покращення можна ознайомитись тут.

«Цей інструмент відкриває нові можливості для громад, допомагаючи їм розробляти стратегії розвитку туризму, які враховують їхні унікальні особливості та потреби. Ми в UNDP переконані, що це сприятиме не лише економічному зростанню, але й зміцненню культурної ідентичності та соціальної згуртованості на місцевому рівні. Туризм може стати потужним двигуном для відновлення та процвітання громад по всій Україні», — підкреслила Старша програмна радниця UNDP в Україні Рана Ель-Худжейрі.

Під час заходу представники Міністерства та експерти UNDP продемонстрували конкретні приклади використання конструктора. Також відбулася серія зустрічей з представниками громад, які готові взяти участь у пілотному проєкті з використання цього інструменту.

 

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram



ВСІ Новини