Для людей
з порушенням зору

    Новини    26 Липня 2024, 12:57
Версiя для друку


Мінінфраструктури посилює співпрацю з Іспанією в проєктах відновлення

Представники Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України та Іспанської агенції з міжнародного співробітництва в галузі розвитку (AECID) обговорили розширення співпраці.
26 Липня 2024, 12:57

Під час зустрічі розглядались питання пріоритетів у відновленні інфраструктури та залучення міжнародних партнерів до реалізації проєктів.

Директор Іспанської агенції Антон Леіс Гарсія зазначив, що наразі основними напрямками роботи є розвиток культурних відносин, гуманітарне розмінування та підтримка проєктів відновлення. Агентство вже виділило на проєкти відновлення 400 тис євро. Серед актуальних напрямів – альтернативні джерела енергії для шкіл та розвиток залізничного транспорту.

За словами Директора AECID, наразі іспанська сторона вивчає нагальні потреби України у відбудові та планує розпочати активну підтримку відновлення в регіонах.

Своєю чергою, виконувач обов’язків Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василь Шкураков подякував іспанській стороні за активну підтримку України та готовність долучитись до відновлення громад. Він запропонував іспанським колегам зосередити увагу на потребах Запорізької області, у тому числі на проєктах водопостачання та водовідведення.

“Наше спільне завдання – якомога швидше відновити повноцінне життя у постраждалих громадах, а також забезпечити їх економічний і соціальний розвиток”, – зазначив Василь Шкураков.

Виконувач обов’язків Міністра В. Шкураков також запросив бізнес-спільноти Іспанії доєднатись до роботи Business Advisory Group for Restoration (BAGR), створеної при Міністерстві. До ініціативи BAGR уже долучилися понад 440 учасників із країн з усього світу і число учасників щодня зростає. Завдання ініціативи – побудувати якісний діалог з бізнесом для розробки рішень, які б сприяли ефективності, легкості та прозорості участі у відновленні.

Нагадаємо, що з перших днів широкомасштабного вторгнення Іспанія надає Україні військову та гуманітарну допомогу. Уряд Іспанії виділив на гуманітарну підтримку України 46 млн євро, що є найбільшим пакетом допомоги для однієї країни, та спрямував 4,5 млн євро до Фонду енергетичної підтримки України.

 

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram



ВСІ Новини