Для людей
з порушенням зору

    Новини    1 Серпня 2024, 14:13
Версiя для друку


Відкриті дані проєкту єЧерга: українці отримують більше інформації про міжнародні вантажні перевезення

На Єдиному державному порталі відкритих даних data.gov.ua з’явилися дані про використання системи єЧерга вантажними перевізниками.
1 Серпня 2024, 14:13

За ініціативи Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури на Єдиному державному порталі відкритих даних data.gov.ua з’явилися дані про використання системи єЧерга вантажними перевізниками, які реєструвалися через сайт або застосунок єЧерга. Дані доступні за період з 11 грудня 2023 року до 1 серпня 2024 року за посиланням https://bit.ly/4c8L6j7.

Це важливий крок у напрямку формування прозорості та відкритості послуги єЧерга. Дані будуть корисними для представників бізнесу, урядовців, журналістів та громадськості. 

Зокрема, Міністерство оприлюднило дані про кількість перетинів кордону на кожному пункті пропуску, де діє єЧерга для вантажівок. Загалом їх 16. Дані опубліковані з розподілом за типом черги: порожні, завантажені чи для вантажівок, які перевозять товари 1-24 групи. Крім того, доступна інформація про рух вантажівок з пріоритетними товарами. 

За вказаний період вивантаження даних у системі єЧерга було зафіксовано майже 440 тис. перетинів кордону вантажівками. Найбільша кількість транспортних засобів виїхали через пункти пропуску «Ягодин – Дорогуськ», «Краківець – Корчова» та «Порубне – Сірет». 

Важливо, що представлені на data.gov.ua дані не становлять загрози національній безпеці. Інформація про транспортні засоби, що перевозять військові та гуманітарні вантажі, залишається закритою. Найближчим часом на data.gov.ua буде опубліковано дані про автобусні перевезення.

Відкриті дані зменшують можливості для зловживань, забезпечуючи прозорість процесів і підзвітність органів влади, допомагають бізнесу оптимізувати свої процеси та підвищувати конкурентоспроможність. Таким чином поінформовані громадяни можуть краще контролювати дії влади, брати активну участь у громадському житті та вимагати підзвітності.

Нагадаємо, з жовтня минулого року користувачам доступний публічний дашборд з основними показниками щодо роботи системи єЧерга. Знайти його можна за посиланням https://echerha.gov.ua/statistics.

Проєкт «Електронна черга перетину кордону» реалізує Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури у співпраці з Міністерством цифрової трансформації, Укртрансбезпекою, Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури, Державною митною службою та Державною прикордонною службою за сприяння проєкту «Підтримка цифрової трансформації», що фінансується USAID і UK Dev. Партнер проєкту - Фонд Східна Європа.

 

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram



ВСІ Новини