Для людей
з порушенням зору

    Новини    8 Серпня 2024, 16:55
Версiя для друку


Інтеграція української залізниці до ЄС: підписано меморандум з Європейським залізничним агентством

Домовленості, серед іншого, включають експертну та технічну підтримку для Міністерства у питанні долучення України до єдиного європейського залізничного простору.
8 Серпня 2024, 16:55

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури підписало Меморандум із Європейським залізничним агентством (ERA), який передбачає співпрацю у сфері технічної гармонізації залізничних систем Євросоюзу та України.

Домовленості, серед іншого, включають експертну та технічну підтримку для Міністерства у питанні долучення України до єдиного європейського залізничного простору. Обидві сторони зобов’язались працювати у напрямку гармонізації стандартів та нормативно-правових актів у сфері безпеки на залізничному транспорті, інтероперабельності (операційної сумісності) залізниць.

Меморандум також передбачає створення керівного комітету, який визначатиме пріоритети та поетапні плани для досягнення загальних цілей сторін.

“Розвиток української залізниці є однією з передумов повноцінної транспортної інтеграції до Європейського Союзу. Фактично, європейська інтеграція української залізниці – це один із найбільших блоків транспортної євроінтеграції України. Переконаний, що за підтримки ЕРА ми зможемо працювати разом, щоб адаптувати українську залізницю до європейських стандартів, як фізично, так і з точки зору нормативно-правового регулювання”, – наголосив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

"ERA пишається тим, що продовжує плідну співпрацю з українською владою та виводить її на новий рівень. У минулому ми вже досягли значного прогресу у стратегічних питаннях встановлення життєво важливих транспортних зв'язків між Україною та ЄС у кризові часи, зміцнення "Шляхів солідарності", технічних питань відновлення, проєктів TEN-T та багатьох інших. Зусилля української залізниці у воєнний час – це не що інше, як героїзм і натхнення для всіх нас тут, в Європейському Союзі. До речі, нам є чому повчитися у наших українських друзів, коли йдеться про розподіл вантажів за видами транспорту, адже вони перевозять понад 50% загального обсягу перевезень залізницею", – заявив Виконавчий директор Європейського залізничного агентства Йозеф Доппельбауер.

Довідково: Агентство Європейського Союзу з питань залізниць відповідає за виконання та контроль імплементації актів законодавства ЄС у сфері безпеки та технічної політики на залізничному транспорті з метою запровадження Єдиного європейського залізничного простору.

 

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram



ВСІ Новини