Для людей
з порушенням зору

    Новини    18 Липня 2018, 12:33
Версiя для друку


Уряд виділив 253 млн гривень на будівництво злітно-посадкової смуги в МА «Одеса», - Володимир Омелян

18 Липня 2018, 12:33

Для забезпечення безперервного фінансування програми «Проектування, реконструкція, будівництво аеродромного комплексу комунального підприємства  «Міжнародний аеропорт «Одеса» сьогодні, 18 липня, Урядом прийнято рішення спрямувати  253 млн гривень на будівництво злітно-посадкової смуги в МА «Одеса». Про це повідомив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

«Як ми і обіцяли, Міністерство інфраструктури ініціювало виділення додаткових коштів на роботи в аеропорту  Одеси. У травні цього року я інспектував хід будівництва злітно-посадкової смуги,  у 2019 році оновлений аеропорт, я впевнений, дозволить перетворити Одесу на південний хаб. Вже третій рік поспіль динаміка зростання авіаперевезень майже на 30 відсотків у рік вимагає модернізації аеропортів, і ми над цим працюємо», - зазначив очільник Міністерства інфраструктури.

Володимир Омелян подякував Президенту України та Прем’єр-міністру України за підтримку ініціативи Міністерства щодо розвитку регіональних летовищ.

Довідково:

Будівництво нової полоси дозволить приймати більш важкі типи повітряних суден, включаючи Boeing-767, що сприятиме збільшенню пасажиропотоку вдвічі. Несуча спроможність нової смуги буде майже в 2 рази більше за існуючу (класифікаційне число спроможності покриття (PCN) нової смуги 64, проти 35 – існуючої). Також у рамках проекту планується встановити світлосигнальне, радіонавігаційне та метеорологічне обладнання для сертифікованого заходу на посадку по категорії III-а (ІКАО) (існуюча смуга сертифікована по категорії І (ІКАО).



ВСІ Новини