Для людей
з порушенням зору

    Новини    23 Липня 2018, 17:47
Версiя для друку


Володимир Омелян провів зустріч із представниками найбільших китайських компаній

23 Липня 2018, 17:47

23 липня 2018 року Міністр інфраструктури України Володимир Омелян провів розширену зустріч із представниками найбільших китайських компаній.

До Києва прибули представники ChinaExport-ImportBank (державний банк, один з ключових каналів фінансування будівельних контрактів та зарубіжних інвестиційних проектів, капіталізація 230 млрд доларів США); ChinaIndustrialandCommercialBank (найбільший китайський комерційний банк, капіталізація 262 млрд доларів США), ChinaRailwayEngineeringCorporation – найбільша державна будівельна компанія Китаю, ChinaStateConstructionEngineeringCorporationLtd – друга після China Railway Engineering Corporation найбільша компанія Китаю, яка займається будівництвом залізничної інфраструктури, тунелів, мостів, швидкісних шосе, аеропортів, портів тощо (капіталізація 34 млрд доларів США), China Communications Construction, що спеціалізується на будівництві об’єктів транспортної інфраструктури, яка займалася, зокрема, проектуванням, будівництвом і оснащенням 7 з 10 найбільших за вантажообігом портів Світу, побудувала найдовший міст у світі Ханчжоу Бей 36 км завдовжки, найбільші у світі шлюзові ворота для порту Антверпен (капіталізація компанії 26 млрд доларів США).

Загальна капіталізація китайських компаній, представники яких були на зустрічі з Міністром інфраструктури україни Володимиром Омеляном, складає понад 600 млрд доларів США.

У зустрічі взяв участь очільник «Укравтодору» Славомір Новак, керівник «Укрзалізниці» Євген Кравцов, АМПУ – Райвіс Вецкаганс, «Укрпошти» - Ігор Смілянський, директор «Укрдорінвесту» Олена Криворучко, керівник Офісу підтримки реформ Олександра Клітіна та ін.

Сторони обговорили співпрацю в залізничній галузі, в сфері розбудови автошляхів, перспективи розвитку Нового шовкового шляху, а також портів і аеропортів.

Володимир Омелян наголосив, що китайські компанії вже успішно працюють в Україні, зокрема, здійснюючи великі проекти в дорожній галузі в Полтавській, в Житомирській областях: «Саме китайська компанія China harbor engineering company виграла 2 тендери і успішно провела днопоглиблення в порту «Южний», економія для держави склала понад 500 млн гривень. Також ми очікуємо, що найбільший світовий контейнерний портовий оператор Hutchison Ports розпочне свою роботу в Україні. Хороший початок для роботи китайських компаній в Україні є. Сподіваємося на спільну реалізацію масштабних проектів, які дадуть Україні нову якість, а Китаю - нові успішні бізнес-проекти».



ВСІ Новини