Для людей
з порушенням зору

    Новини    31 Липня 2018, 12:15
Версiя для друку


Міністр інфраструктури України Володимир Омелян провів зустріч із Міністром транспорту та комунікацій Держави Катар Д. Аль Сулейті

31 Липня 2018, 12:15

31 липня 2018 року Міністр інфраструктури України Володимир Омелян провів зустріч із Міністром транспорту та комунікацій Держави Катар Д. Аль Сулейті, який перебуває в Україні з візитом.

У зустрічі також взяв участь в.о. Голови ДП «АМПУ» Райвіс Вецкаганс, в.о. заступника голови Державіаслужби Сергій Коршук, Генеральний директор міжнародного аеропорту «Львів» Тетяна Романовська, керівник Офісу підтримки реформ при Міністерстві інфраструктури Олександра Клітіна та ін.

Сторони обговорили можливі напрямки співпраці в авіаційній і портовій сферах.

«Це вже наша третя зустріч за останній час, і я радий, що ми переходимо до розгляду конкретних проектів, які Україна може реалізувати разом з Катаром в сфері інфраструктури. Сподіваюсь, 2019 рік стане роком успішного втілення наших планів, які не тільки сприятимуть розвитку логістики і міжнародних транспортних коридорів через Україну, посилять двосторонню співпрацю в агропромисловому секторі, а й зможуть зміцнити партнерство і дружбу між Україною і Катаром», - наголосив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Міністр транспорту та комунікацій Держави Катар Д. Аль Сулейті зазначив, що перспективним для Катару є розвиток співпраці з Україною в портовій і авіаційній сферах.  Під час переговорів він підтвердив намір опрацювати на двосторонньому рівні відкриття прямого авіаційного сполучення між м. Доха і м. Львів.

Наприкінці зустрічі в присутності міністрів обох країн було підписано Меморандум про взаєморозуміння між АМПУ та катарською компанією «Qatar ports management company «Mwani Qatar».

Документ передбачає співробітництво, спрямоване на збільшення обсягу вантажів між морськими портами України та Катару, зокрема, експортних поставок сільськогосподарської продукції вітчизняного виробництва до Катару. Крім цього, планується залучення катарських інвестицій в об’єкти портової інфраструктури з метою включення морських терміналів до міжнародних ланцюгів постачання.

«Підписання Меморандуму відкриває шлях до подальшої реалізації багатьох проектів, які ми детально обговорили з генеральним директором «Qatar ports management company «Mwani Qatar» Абдулой Аль Ханджи під час його візиту до портів «Южний» та «Одеса». В першу чергу, мова йде про концесії портів «Ольвія» та «Херсон». Катар також дуже зацікавлений у співробітництві у порту «Южний», який згідно зі стратегією АМПУ у найближчі роки почне обробляти найбільші судна, що  можуть пройти протоку Босфор», - відзначив керівник Адміністрації морських портів України Райвіс Вецкаганс.



ВСІ Новини