Для людей
з порушенням зору

    Новини    5 Лютого 2019, 16:33
Версiя для друку


Цього року планується завершення всього комплексу будівельних робіт в аеропорту Одеси та введення об'єкта в експлуатацію, - Володимир Омелян

5 Лютого 2019, 16:33

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час розширеної прес-конференції 5 лютого 2019 року представив плани з розвитку авіаційної галузі на 2019 рік. У заході також взяли участь: Олександр Більчук – Голова Державної авіаційної служби України, Микола Божко – керівник Державного агентства інфраструктурних проектів України, Павло Рябікін – генеральний директор ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль», Тетяна Романовська – генеральний директор ДП «МА «Львів» ім. Данила Галицького», Сергій Кандауров – директор КП «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс».

Міністр інфраструктури України зазначив, що розвиток регіональних летовищ вимагає інвестицій і часу: «Але це – ті інфраструктурні проекти, ефект від яких ми відчуватимемо і через рік, і через 10 років. У період з грудня 2017 по січень 2019 року на летовище «Одеса» виділено 922 млн грн. У 2019 році при виділенні 757,94 млн грн планується завершення всього комплексу будівельних робіт в аеропорту Одеси та введення об'єкта в експлуатацію».

Крім цього, до пріоритетних проектів належить «Реконструкція аеродрому КП «Аеропорт Вінниця», на реалізацію якого  цього року буде спрямовано 1 млрд гривень. Загальний обсяг фінансування проекту – 2,2 млрд грн. Серед інших проектів – розвиток інфраструктури в ДП «МА «Львів» ім. Данила Галицького» та початок робіт із будівництва нового летовища в с.Солоне Дніпропетровської області.

Очільник Укрінфрапроекту Микола Божко зазначив:  «У рамках виконання державної програми з розвитку та будівництва регіональних аеродромних комплексів в аеропорту «Одеса» буде побудовано сучасну злітно-посадкову смугу та встановлено аеронавігаційне обладнання, що дозволить зробити аеропорт всепогодним і приймати майже всі повітряні судна категорії С, а також частково категорії D. Це в майбутньому дозволить аеропорту отримати пасажиропотік приблизно у 3,5 млн пасажирів протягом двох років після введення в експлуатацію аеродромного комплексу. Також це привабить вантажні потоки з Китаю до Європи, що відправляються по Новому Шовковому шляху».

«Також програма передбачає реконструкцію міжнародного аеропорту у Вінниці, де буде проведена комплексна модернізація технічних систем і створено сучасний аеродромний комплекс. Це дозволить збільшити пасажиропотік і розкрити потенціал вантажних перевезень, що відповідає потребам регіону. Плануємо, що до кінця 2019 року відбудеться перший рейс з аеропорту Вінниці», - наголосив Микола Божко.



ВСІ Новини