Для людей
з порушенням зору

    Новини    28 Березня 2019, 14:18
Версiя для друку


Розвиток фінансових інструментів CEF дасть нові можливості для України, бізнесу та громадян, - Володимир Омелян

28 Березня 2019, 14:18

Сьогодні, 28 березня 2019 року, в рамках візиту до м. Бухарест Міністр інфраструктури Володимир Омелян взяв участь у конференції з питань розвитку TEN-T та Європейського механізму «З’єднання Європи» CEF (Connecting Europe Facility).
Під час виступу Володимир Омелян зауважив, що конференція проводиться у важливий для України період, після підписання Угоди високого рівня щодо розширення карт TEN-T з країнами Східного партнерства та затвердження Індикативного плану дій TEN-T ЄС та Світового банку.

Міністр інфраструктури України високо оцінив приєднання України до проектів у рамках механізму «З’єднання Європи» (Connecting Europe Facility).

Також він подякував європейським партнерам за підтримку у розробці Національної Транспортної Стратегії України до 2030 року «Drive Ukraine 2030» та зауважив, що 39 українських транспортних інфраструктурних проектів, передбачених «Drive Ukraine 2030», включені до Індикативного інвестиційного плану TEN-T: «Загальний обсяг інвестицій цих проектів протягом наступного десятиліття становить 4,5 млрд євро. Україна радо всіх європейських партнерів для спільної реалізації зазначених проектів».

Володимир Омелян проінформував учасників конференції щодо майбутніх кроків України в контексті реалізації потенціалу TEN-T та CEF, а також бачення розвитку коридорів мережі Рейн - Дунай.

«У 2017 році ми відкрили нове залізничне сполучення між Україною та Польщею, минулого року ми запустили нове залізничне сполучення між Україною та Угорщиною, яке далі, я сподіваюсь, буде продовжено до Словаччини, Румунії і низки інших країн-членів ЄС. Минулого року ми також впровадили в життя проект «Потяг чотирьох столиць», який іде з країн Балтії до України через територію Білорусі. Я сподіваюсь, що цього року до маршруту приєднається ще одна п'ята столиця - Таллінн. Так, одним маршрутом ми з’єднаємо 5 міст – Київ, Мінськ, Ригу, Вільнюс та Таллінн. Попит і інтерес на такі напрямки величезний, як з української сторони, так і зі сторони громадян ЄС. Це гарна можливість подорожувати швидко, зручно та безпечно. Маючи всі інструменти TEN-T, я впевнений, що ми дамо нові можливості для бізнесу, громадян України та ЄС», - повідомив Володимир Омелян.

Очільник Міністерства також висловив подяку ЄС від імені Уряду України за всебічну підтримку та допомогу Україні у протидії російській агресії.



ВСІ Новини