Для людей
з порушенням зору

    Новини    12 Грудня 2019, 16:35
Версiя для друку


Мультимодальні перевезення та цифрові транспортні коридори сприятимуть швидкому руху товарів між країнами ГУАМ та розвитку наших економік, - Владислав Криклій

12 Грудня 2019, 16:35

Сьогодні, 12 грудня 2019 року, у Києві відбулась зустріч Глав Урядів міжнародної організації ГУАМ (Грузія, Україна, Азербайджан, Молдова). Міністр інфраструктури Владислав Криклій взяв участь у пленарному засіданні делегацій країн-членів ГУАМ.

Коментуючи результати засідання, Міністр інфраструктури України відзначив, що розвиток транспортного коридору ГУАМ та взаємодія в рамках транспортних коридорів ГУАМ, ТРАСЕКА та  європейської транспортної мережї TEN-T матиме важливе значення для створення зони вільної торгівлі країнами ГУАМ: «Мультимодальні перевезення та цифрові транспортні коридори сприятимуть швидкому руху товарів між країнами та розвитку наших економік у результаті. Ми також працюватимемо над лібералізацією авіасполучення та автоперевезень між нашими країнами», - зазначив Владислав Криклій.

«Ми продовжили діалог, розпочатий на початку грудня під час мого візиту до Баку, де я зустрічався з Міністром транспорту, зв'язку та високих технологій Азербайджанської Республіки Раміном Гулузаде, Міністром економіки Азербайджанської Республіки Мікаілом Джаббаровим та Міністром транспорту та дорожньої інфраструктури Республіки Молдова Анатолієм Усатим. Наші азербайджанські колеги готують проєкт концепції  цифрового  транспортного коридору ГУАМ. Ми плануємо долучитись до їх досвіду впровадження цифровізації на транспорті», - зазначив Владислав Криклій.

За результатами зустрічі глав Урядів підписано 2 документи–протоколи, що підтверджують спільні наміри щодо взаємного визнання уповноважених економічних операторів та їхнього функціонування та  застосування блокчейн-технологій із верифікації сертифікатів походження товарів, що проходять через державні кордони країн-членів ГУАМ.



ВСІ Новини