Для людей
з порушенням зору

    Новини    11 Серпня 2020, 14:01
Версiя для друку


Ми розробили законопроєкт, який встановлює рівноправний доступ до послуг інфраструктури, - Владислав Криклій

11 Серпня 2020, 14:01

Оприлюднено до обговорення розроблений Мінінфраструктури законопроєкт щодо суспільно важливих послуг з перевезення пасажирів автомобільним та міським електричним транспортом.

“Українцям потрібен якісний безпечний та екологічний міський транспорт, який був би зручний для кожного, у тому числі, маломобільних груп населення. Тому ми розробили відповідний законопроєкт, який встановлює рівноправний доступ до послуг інфраструктури. Його прийняття – це також одна з умов виконання Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Законопроєкт вже оприлюднений на сайті Мінінфраструктури для обговорення та доповнення всіма бажаючими”, - пояснив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Вищезазначений законопроєкт покликаний вирішити проблеми з недостатньою кількістю сучасних автобусів середньої та великої пасажиромісткості, недотриманням графіку руху громадського транспорту та низку інших питань. Ним також пропонується:

- визначити відповідальними за організацію пасажирських перевезень в межах району обласну держадміністрацію або ОТГ;
- перевозити пасажирів автомобільними маршрутами, лініями, маршрутами міського електричного транспорту;
- впровадити систему отримання оплати за такі послуги та фінансового відшкодування, що виплачується перевізникам;
- забезпечити підтримку екологічного транспорту.

Зауваження та пропозиції до законопроєкту приймаються протягом місяця від зацікавлених юридичних та фізичних осіб у письмовому та електронному вигляді за адресою: Міністерство інфраструктури України, просп. Перемоги, 14, м. Київ, 01135, Е-mail: obgovorennia@mtu.gov.ua, yusina@mtu.gov.ua.

Оперативна інформація — на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.



ВСІ Новини