Для людей
з порушенням зору

    Новини    22 Березня 2021, 14:31
Версiя для друку


Дмитро Абрамович провів переговори з депутатами 21-ї Національної Асамблеї Республіки Корея Чхо Ин Чхон та Чхо Чон Сі

22 Березня 2021, 14:31

У рамках робочого візиту української делегації на чолі з першим заступником Міністра інфраструктури України Дмитром Абрамовичем до Сеулу (Республіка Корея) 19.03.2021 відбулася завершальна зустріч із представниками корейського парламенту, які відповідають за транспортну сферу – депутатами 21-ї Національної Асамблеї Республіки Корея, почесними Чхо Ин Чхон та Чхо Чон Сі.

Сторони обговорили підготовку до реалізації проєкту з високошвидкісного залізничного руху в Україні та покращення рівня пасажирських перевезень залізницею.

«Реалізація проєктів у сфері залізничного транспорту є одним із пріоритетів роботи Уряду України. Цьогоріч ми анонсували старт проєкту високошвидкісного залізничного сполучення в Україні, який дозволить нам впровадити швидкості 21 століття та інтегруватися із залізницями ЄС. І ми готові до плідної співпраці з Кореєю за усіма напрямками, які мають спільний інтерес», - зазначив під час зустрічі Дмитро Абрамович.

Перший заступник Міністра поділився пріоритетними інфраструктурними проєктами, які зараз плануються до запровадження у галузі транспорту. У свою чергу, корейська сторона поінформувала про потенціал країни в частині запровадження швидкісного залізничного руху та підтвердила зацікавленість у розширенні співробітництва задля спільної реалізації нових інфраструктурних проєктів.

«Україна має усі підстави для отримання фінансових вкладень від Фонду співробітництва економічного розвитку. І я думаю, дане питання найближчим часом вирішиться. Буду з увагою спостерігати та сприяти в реалізації цього проєкту» - зазначив Чхо Ин Чхон.

Сторони також домовились розширити співробітництво у впровадженні інтелектуальних транспортних систем та реалізації інфраструктурних проєктів на умовах державно-приватного партнерства.

«Ми маємо великий досвід із запровадження інформаційних технологій на транспорті, у тому числі в частині впровадження високошвидкісного інтернету, зокрема у потягах та автобусах», - зазначив Чхо Чон Сі.

У підсумку сторони позитивно відмітили результати, які були досягнуті під час візиту української делегації до Кореї та висловили сподівання на продовження плідної співпраці.



ВСІ Новини