Для людей
з порушенням зору

    Новини    14 Травня 2021, 11:13
Версiя для друку


Україна запрошує американських бізнесменів до участі в концесійних проєктах, – Владислав Криклій

14 Травня 2021, 11:13

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій прийняв участь в онлайн конференції «Україна у Вашингтоні» 13 травня. 

Сторони обговорили перспективи співпраці у розвитку інфраструктури України. 

«Американські бізнесмени виявляють зацікавленість в участі в інвестиційних проєктах в Україні, і ми сподіваємося, що компаній буде дедалі більше», – сказав Владислав Криклій.

Міністр також нагадав, що 2019 року в Україні було ухвалено закон про концесію. «Ми вирішили, що все, чим може управляти приватний сектор у галузі інфраструктури, має бути передано в управління приватним підприємствам, оскільки вони роблять це більш ефективно, ніж держава», – зазначив очільник Міністерства.

Владислав Криклій також підкреслив, що минулого року в Україні було реалізовано два концесійні проекти в портах Ольвія та Херсон. Наразі триває робота над запуском концесійного проєкту з управління морським торговельним портом «Чорноморськ». 

Розглядаються також концесійні проєкти щодо пасажирського комплексу в порту Одеси, причалів Бердянського морського порту та порту в Ізмаїлі.

Крім портів концесійні проєкти пропонуються для розвитку залізничного транспорту. Зокрема, йдеться про вокзали у Києві, Дніпрі, Хмельницькому, Вінниці, Миколаєві, Львові, Одесі й Чопі, які можуть стати торговельно-розважальними центрами з розвинутою системою транспортного сполучення.

Спільно з ЄБРР Мінінфраструктури завершує роботу над концесійним проєктом реконструкції та будівництва шести ділянок шосейних доріг завдовжки 1400 км за рахунок як бюджетних коштів, так і приватних інвестицій,  – зазначив міністр.

Україна також працює з міжнародними партнерами над проєктами передачі в концесію аеропортів у Чернівцях, Вінниці, Херсоні й Рівному. За рахунок державного чи місцевого бюджетів розбудовуватиметься відповідна інфраструктура, зокрема злітно-посадкові смуги. Але, як заначив міністр, важливо, щоб терміналами управляли приватні компанії.

Оперативна інформація — на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.



ВСІ Новини