Для людей
з порушенням зору

    Новини    28 Травня 2021, 11:19
Версiя для друку


Уряд посилив «повітряні санкції» щодо білоруських авіакомпаній

28 Травня 2021, 11:19

З 00 год. 00 хв. 29 травня 2021 року запроваджується заборона на:

  • використання повітряного простору України, повітряним суднам, зареєстрованим в реєстрах Республіки Білорусь.

«Обмеження польотів у повітряному просторі Білорусі та транзитних перельотів для білоруських компаній є необхідними кроками для забезпечення безпеки авіації та пасажирів.

Наразі команда Міністерства інфраструктури спільно з Міністерством закордонних справ напрацьовує оперативні рішення для того, щоб залучити в Україну нові транзитні авіамаршрути. Розраховуємо на підтримку наших міжнародних партнерів» – підкреслив Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

Нагадаємо, 25 травня Уряд запровадив заборону на здійснення прямого авіасполучення з Республікою Білорусь українськими та білоруськими експлуатантами.

Передумова: події навколо пасажирського літака компанії Ryanair, який 23 травня здійснив примусову посадку в аеропорту Мінська. За час перебування літака в аеропорту Мінська був затриманий білоруський журналіст Роман Протасевич.

Виконання протокольного доручення покладається на Мінінфраструктури, Державіаслужбу, ДП «Украерорух». Державіаслужба та МЗС мають в установленому порядку забезпечити відповідні заходи та інформування про зазначену заборону відповідні органи Республіки Білорусь.

Міжнародні партнери: 24 травня лідери ЄС закликали європейських авіаперевізників уникати польотів над Білоруссю, а також «якомога швидше» ввести додаткові санкції проти Білорусі. Рішення поки не набирає чинності, воно ще має бути узгоджено і затверджено в Раді ЄС на рівні міністрів.



ВСІ Новини