Для людей
з порушенням зору

    Оголошення    11 Березня 2024, 10:47
Версiя для друку


Повідомлення про оприлюднення проекту наказу Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України

«Про затвердження Змін до Вимог до перевірки конструкції та технічного стану колісного транспортного засобу, методів такої перевірки»
11 Березня 2024, 10:47

1. Розробник

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

2. Стислий виклад змісту проєкту:

Діючі Вимоги до перевірки конструкції та технічного стану колісного транспортного засобу, методи такої перевірки, затверджених наказом Міністерства інфраструктури України від 26 листопада 2012 року № 710, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 25 грудня 2012 року за № 2169/22481, на сьогодні не відповідають та частково дублюють норми Порядку проведення обов’язкового технічного контролю та обсягів перевірки технічного стану транспортних засобів, технічного опису та зразка протоколу перевірки технічного стану транспортного засобу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 січня 2012 року № 137, з урахуванням змін, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 19 травня 2023 року № 514.

Також містять посилання та вимоги нормативних документів (ГОСТ), які на сьогодні не чинні в Україні, але діють в країні-агресорі російській федерації.

У зв’язку з цим, суб’єкти обов’язкового технічного контролю транспортних засобів, під час здійснення своєї діяльності, стикаються з проблемою наявності суперечностей та неузгодженості в нормативно-правових актах, які регулюють їх роботу під час проведення обов’язкового технічного контролю транспортних засобів.

Проєкт наказу розроблено для оптимізації процедури проведення обов’язкового технічного контролю транспортних засобів, створення методичних рекомендацій, які потрібно використовувати під час проведення обов’язкового технічного контролю.

Також проєкт наказу об’єднує один документ стандарти та Правила ЄЕК ООН, які потрібні під час обов’язкового технічного контролю.

3. Спосіб оприлюднення проєкту регуляторного акта

Проєкт акта розміщено на офіційному вебсайті Мінінфраструктури (www.mtu.gov.ua). 

4. Строк, протягом якого приймаються зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань 

Зауваження та пропозиції приймаються протягом одного місяця з дня оприлюднення. 

5. Зауваження та пропозиції направляти на адресу 

Зауваження та пропозиції до проєкту акта від фізичних  та юридичних осіб слід надсилати на адресу: serhiichuk@mtu.gov.ua та на адресу Державної регуляторної служби України. 

 

Проєкт акта

ВИМОГИ

Пояснювальна записка

Аналіз регуляторного впливу

 



ВСІ Оголошення