Для людей
з порушенням зору

    Новини    11 Грудня 2018, 17:44
Версiя для друку


Підписано Меморандум про взаєморозуміння між Державним агентством інфраструктурних проектів України та China Airport Construction Group Corporation

11 Грудня 2018, 17:44

Сьогодні, 11 грудня 2018 року, у присутності Міністра інфраструктури України підписано Меморандум про взаєморозуміння між Державним агентством інфраструктурних проектів України та China Airport Construction Group Corporation. У заході взяв участь керівник Державного агентства інфраструктурних проектів України Микола Божко, представники Міністерства інфраструктури України та Групи підтримки реформ.

China Airport Construction Group Corporation (заснована в 1954 році, Пекін) забезпечує інженерне проектування і консалтинг, управління проектами, інжиніринг та будівельні послуги для цивільних аеропортів в Китаї і за кордоном. Також компанія займається  розвитком наукових досліджень та комунікації.

Підписання Меморандуму стало продовженням співпраці, започаткованої в липні поточного року, під час візиту до України великого пулу представників найбільших китайських компаній.

Міністр інфраструктури відзначив успішну роботу китайського бізнесу в Україні: «Дві великі китайські компанії працюють в сфері будівництва доріг в Україні, також ми маємо успішний приклад здійснення днопоглиблення в порту «Южний». Дуже радий, що наше двостороннє співробітництво розширюється і на авіаційну галузь».

Володимир Омелян привітав укладання Меморандуму та відзначив важливість модернізації українських  аеропортів: «Авіаційна галузь в Україні стрімко зростає. На наступному тижні аеропорти України зустрінуть двадцятимільйонного пасажира. Це результат, який ще декілька років тому здавався недосяжним, а сьогодні це вже буденність. Але ми прагнемо, щоб мінімум 50% населення України користувалось авіаційним транспортом. Для цього нам потрібна розгалужена мережа аеропортів. Наступного року ми розпочинаємо будівництво нового летовища між Дніпром і Запоріжжям. Це буде новий сучасний проект. І допомога світових компаній нам вкрай важлива. Тож, ми вітаємо співпрацю зі світовим бізнесом, який разом з нами працюватиме над проектами в авіаційній галузі та над модернізацією регіональних аеропортів», - зазначив Володимир Омелян.

Підписання Меморандуму закріплює прагнення обох сторін до співпраці, визначає намір сторін співпрацювати з питань започаткування та впровадження проектів в авіаційній галузі, зокрема, шляхом обміну інформацією, проведення спеціальних заходів, семінарів, форумів, конференцій тощо. 



ВСІ Новини