Для людей
з порушенням зору

    Оголошення    4 Червня 2021, 14:25
Версiя для друку


Повідомлення про оприлюднення проєкту постанови Кабінету Міністрів України

«Про затвердження порядку ведення Реєстру об’єктів інфраструктури внутрішнього водного транспорту»
4 Червня 2021, 14:25

Міністерство інфраструктури України відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» оприлюднює проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження порядку ведення Реєстру об’єктів інфраструктури внутрішнього водного транспорту» (далі – проєкт акта).

Проєкт акта розроблено з метою реалізації положень статті 26 Закону України «Про внутрішній водний транспорт» (далі – Закон), що набирає чинності з 01 січня 2022 року, встановлення порядку ведення Реєстру об’єктів інфраструктури внутрішнього водного транспорту для забезпечення суб’єктів внутрішнього водного транспорту інформацією про об’єкти внутрішнього водного транспорту, а також виконання завдань у сфері безпеки судноплавства, охорони навколишнього природного середовища, здійснення державного нагляду за безпекою судноплавства.

Згідно із статтею 26 Закону Порядок ведення Реєстру об’єктів інфраструктури внутрішнього водного транспорту, який включає, зокрема, перелік загальнодоступних даних, порядок і форму подання відомостей, затверджується Кабінетом Міністрів України. Відомості до Реєстру об’єктів інфраструктури внутрішнього водного транспорту вносяться на підставі декларації річкового порту (термінала) або власника (балансоутримувача) відповідного об’єкта про включення відомостей до такого Реєстру на безоплатній основі. Доступ до відомостей Реєстру об’єктів інфраструктури внутрішнього водного транспорту є відкритим та безоплатним. Витяг з Реєстру є документом дозвільного характеру.

Пунктом 12 розділу XII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону встановлено необхідність Кабінету Міністрів України протягом одного року з дня опублікування цього Закону, зокрема, забезпечити прийняття нормативно-правових актів, спрямованих на реалізацію цього Закону.

Таким чином, Законом встановлена необхідність затвердження Порядку ведення Реєстру об’єктів інфраструктури внутрішнього водного транспорту, а також порядку і форми подання відомостей до зазначеного Реєстру.

Проєктом акта передбачено затвердити Порядок ведення Реєстру об’єктів інфраструктури внутрішнього водного транспорту, порядок і форму подання відомостей до зазначеного Реєстру, визначити держателя та технічного адміністратора зазначеного Реєстру, перелік відомостей, які зазначаються власниками (балансоутримувачами) відповідних об’єктів в декларації та, відповідно, вносяться до Реєстру об’єктів інфраструктури внутрішнього водного транспорту, способи подання відомостей до Реєстру та ведення Реєстру, порядок та строки внесення відомостей до Реєстру, результат внесення відомостей до Реєстру та встановити форму витягу з Реєстру.

Реалізація акта матиме позитивний вплив на інтереси заінтересованих сторін.

Розробником проєкту акта є Директорат реформування морської та річкової галузі Мінінфраструктури.

Проєкт акта розміщено на офіційному сайті Міністерства інфраструктури (www.mtu.gov.ua) у розділі «Регуляторна діяльність».

Зауваження і пропозиції щодо зазначеного проекту просимо направляти до Мінінфраструктури на поштову адресу: просп. Перемоги, буд. 14, м. Київ, 01135, або на електронну адресу: rebenok@mtu.gov.ua

Зауваження та пропозиції до проекту від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань прийматимуться Міністерством інфраструктури України протягом місяця з дня оприлюднення.

Проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження порядку ведення Реєстру об’єктів інфраструктури внутрішнього водного транспорту»

Порядок ведення Реєстру об’єктів інфраструктури внутрішнього водного транспорту

Додаток 1 

Додаток 2 

Додаток 3-10 

Пояснювальна записка до проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку ведення Реєстру об’єктів інфраструктури внутрішнього водного транспорту»

Додаток до пояснювальної записки

Аналіз регуляторного впливу до проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку ведення Реєстру об’єктів інфраструктури внутрішнього водного транспорту»


Проєкт акта та аналіз регуляторного впливу доопрацьовано з урахуванням результатів громадського обговорення. Оновлені версії (станом на 21.09.2021):

Проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження порядку ведення Реєстру об’єктів інфраструктури внутрішнього водного транспорту» (доопрацьований станом на 21.09.2021) 

Порядок ведення Реєстру об’єктів інфраструктури внутрішнього водного транспорту (доопрацьований станом на 21.09.2021)

Додаток 1 (доопрацьований станом на 21.09.2021)

Додаток 2 (доопрацьований станом на 21.09.2021)

Додаток 3-10 (доопрацьований станом на 21.09.2021)

Аналіз регуляторного впливу до проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку ведення Реєстру об’єктів інфраструктури внутрішнього водного транспорту» (доопрацьований 21.09.2021)


Аналіз регуляторного впливу доопрацьовано з урахуванням зауважень Державної регуляторної служби України та розміщено оновлену версію (16.12.2021)

АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ до проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку ведення Реєстру об’єктів інфраструктури внутрішнього водного транспорту» (доопрацьований 16.12.2021)

 



ВСІ Оголошення