Для людей
з порушенням зору

    Оголошення    19 Січня 2024, 10:35
Версiя для друку


Повідомлення про оприлюднення проєкту наказу Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України

«Про внесення змін до Правил пломбування вагонів і контейнерів та визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства транспорту України від 25 жовтня 2001 року № 718»
19 Січня 2024, 10:35

Проєкт наказу Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України «Про внесення змін до Правил пломбування вагонів і контейнерів та визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства транспорту України від 25 жовтня 2001 року № 718» (далі – проєкт акта) розроблено за ініціативою Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України з метою організація рівноправного доступу та лібералізація ринку виготовлення запірно-пломбувальних пристроїв (далі – пристрої пломбування), пломб та лещат в галузі залізничного транспорту, а також виключення функцій щодо видачі документів, що мають ознаки дозвільного характеру, які були надані перевізнику діючими Правилами пломбування вагонів і контейнерів.

Проблема, яка потребує розв’язання:

забезпечення створення умов для рівноправного доступу та лібералізація ринку виготовлення пристроїв пломбування, пломб та лещат в галузі залізничного транспорту,

виключення надання перевізнику регуляторних функцій щодо видачі документів, що мають ознаки дозвільного характеру, а саме норми щодо обов’язкового погодження перевізником Інструкцій виробників пристроїв пломбування і пломб про порядок запирання, пломбування, зняття та способів їх накладання при пломбуванні вагонів і контейнерів та технічних вимог щодо їх конструкції та виготовлення.

Проєктом акта пропонується внести зміни до Правил пломбування вагонів і контейнерів (нова редакція Правил пломбування вагонів і контейнерів)та визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства транспорту України від 25 жовтня
2001 року № 718 (скасування Інструкції про порядок розповсюдження, обліку, зберігання та звітності при використанні запірно-пломбувальних пристроїв, що застосовуються на залізничному транспорті для пломбування вагонів і контейнерів).

Розробником проєкту акта є Управління залізничного транспорту Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Проєкт акта розміщено на офіційному сайті Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України (www.mtu.gov.ua) у розділі «Регуляторна діяльність».

Зауваження та пропозиції до проекту акта прохання надавати на адресу Управління залізничного транспорту Мінінфраструктури, 01135, м. Київ, проспект Перемоги, 14; tomchuk@mtu.gov.ua.

 

Проєкт акта

Зміни

Пояснювальна записка

Додаток до ПЗ

АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ

Додаток до АРВ

 

 

 

 



ВСІ Оголошення